Önce Yaz Havası, Eylül Sonu Yağış ve Sıcaklık Düşüşü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Önce Yaz Havası, Eylül Sonu Yağış ve Sıcaklık Düşüşü

Yunanistan‘da Teselya bölgesinde hala “Daniel” fırtınasının yaralarını sararken, yeni bir hava uyarısı geliyor. Uzun vadeli hava modeli verilerine dayanan tahminlere göre, Eylül sonunda ve Ekim başında yüksek yağışlarla birlikte kötü hava koşulları bekleniyor.

Tahminlere göre, Teselya’da yağış miktarı özellikle Eylül sonunda 187 mm’ye kadar ulaşabilir. Ayrıca, 29 Eylül’de Yunanistan‘da bir Akdeniz Siklonu (kasırga) olasılığı da bulunuyor.

Meteorologlar, Pazar gününe kadar yazı hatırlatan bir hava beklenirken, Eylül sonunda yeni bir kötü hava dalgası öngörüyorlar. Sıcaklık özellikle kuzey ve batı bölgelerde düşerken, yağışlar artacak.

Meteoroloji uzmanları, deniz sularının sıcak olduğu bu dönemde kötü hava olaylarının daha fazla yoğunluk kazanabileceğini belirtiyorlar. Ayrıca, önümüzdeki hafta sonunda sıcak hava dalgasının etkili olması ve bazı bölgelerde sıcaklığın 34 santigrat dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Özetle, önümüzdeki günlerde yaz havasının devam etmesine rağmen, Eylül sonunda ve Ekim başında yağışlı ve daha serin bir hava beklentisi var.

hava durumu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...