Başbakan Miçotakis: Daha da çok çalışacağız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis: Daha da çok çalışacağız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, hükümetin vatandaşların günlük hayatlarını doğrudan etkileyen sorunlara odaklanacağını ve ekonominin bu süreçte en öncelikli konu olduğunu belirtti.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Başbakan Kiryakos Miçotakis 17 Ocak Çarşamba günü Agia Paraskevi’de vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, hükümet için ekonominin en önemli öncelik olduğunu belirterek, “çünkü ekonomi iyi gitmezse sosyal politika, sağlık, eğitim, savunma ve güvenlik için para kalmaz” dedi.

Başbakan, hükümetin omuzlarına aldığı yükün çok ağır olduğunu vurguladı, ancak halkın güvenini “daha da çok çalışarak, her Yunan kadınının ve her Yunanlının günlük yaşamını esasen şekillendiren büyük ve küçük sorunları ele alarak onurlandıracaklarını” sözlerine ekledi.

17 Ocak Çarşamba günü Agia Paraskevi’de düzenlenen bir toplantıda halkla bir araya gelen Miçotakis, ekonominin iyileşmesinin sosyal politika, sağlık, eğitim, savunma ve güvenlik gibi temel alanlarda daha fazla kaynak anlamına geldiğini ifade etti.

Hükümetin üzerindeki ağır yükün farkında olduğunu vurgulayan Başbakan, ancak halkın güvenini, her Yunan kadını ve erkeğinin yaşamını etkileyen büyük ve küçük sorunlara yoğun bir şekilde eğilerek kazanacaklarını belirtti. Ayrıca, Miçotakis, inovasyon alanında önemli yatırımların yapıldığını ve ülkede sürdürülebilir büyüme yönünde ilerlemelerin kaydedildiğini, bu süreçte ülkelerine dönmeyi tercih eden gençlerin de büyük bir rol oynadığını dile getirdi.

Sağlık Sektöründe Yapılan Önemli Müdahaleler

Başbakan Miçotakis, sağlık sektörüne yönelik yapılan müdahalelerin önemini vurgulayarak, kamu hastanelerindeki ameliyatların dijital ve birleşik listelerle daha şeffaf ve adil bir şekilde yönetileceğinin altını çizdi. Bu uygulamanın, kişisel tanıdıklar veya imkanlar nedeniyle sıranın değiştirilmesinin önüne geçeceğini ve operasyonların daha hızlı gerçekleştirilmesini sağlayacağını belirtti.

Miçotakis, yoksulluk ve kamu güvenliği sorunları ile Silahlı Kuvvetlerin güçlendirilmesine de değinerek, hükümetin seçim öncesi programının kararlı bir şekilde uygulandığını ve Yunanistan’ın uluslararası alanda pozisyonunu güçlendirmeye, büyük zorluklara rağmen ilerlemeye devam ettiğini ifade etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...