Başbakan Miçotakis: En büyük sorunumuz Türkiye - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis: En büyük sorunumuz Türkiye

Başbakan Miçotakis: En büyük sorunumuz Türkiye

ABD’ye ziyaret gerçekleştiren Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis Florida’dan Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Bugün için en büyük sorunumuz, tamamen dürüst olmak gerekirse, Türkiye’dir” ifadelerini kullanan Kiryakos Miçotakis açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Her ne kadar istemediğimiz bir anlaşmayı imzalamamız bizi duygusal olarak rahatsız etse de, sorunumuz Üsküp ve kuzey komşumuz (Kuzey Makedonya) değil. Bugün için en büyük sorunumuz Türkiye”

Yunanistan Başbakanı açıklamalarının devamında ise “Mevcut hükümetin yapmış olduğu diplomatik girişimler sonucu size ilk kez şunu söyleyebilirim: Türkiye umutsuz biçimde yalnızlaştırılmış durumda” ifadelerini kullanırken Türkiye ile ilgili açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı:

“ABD’den başlayarak İsrail ve Mısır’a kadar varan Yunan tezlerini destekleyen bir yay oluşturulmuştur. Rusya dahi Türkiye ile Libya arasında imzalanan ve anlaşma olmayan anlaşma – bu tabiri kullanıyorum? çünkü iki ülke arasında imzalanan anlaşmanın hiçbir yasal dayanağı yok – konusunda ABD ile aynı konumda yer aldı. Türkiye’yi yalnızlaştırabilmek ve ABD’ye durumu anlatabilmek için bütün diplomatik silahlarımızı kullandık. ABD konusunda sizlerin de yardımınıza ihtiyacımız” olacak”

© Bu haberin Türkçe çevirisinin tüm yasal hakları Azınlıkça’ya aittir. Emek hırsızlığı yaparak kaynak göstermeden ve izin almadan kullananlar için yasal haklarımıza başvuracağımızı bildiririz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et