Yunanistan'da İlk Kez Canlı Donörden Karaciğer Nakli: Baba Kızını Hayata Bağladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da İlk Kez Canlı Donörden Karaciğer Nakli: Baba Kızını Hayata Bağladı

Yunanistan‘da tıp alanında bir ilke imza atıldı. İlk kez canlı donörden karaciğer nakli gerçekleştirilirken. Bir baba kızını hayata bağladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Sağlık Bakan Yardımcısı İrini Agapidaki’nin Facebook hesabından yapılan açıklamaya göre, Laiko Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla bir baba, kendi karaciğerinden bir parçayı kızına bağışlayarak, ülkede ilk kez canlı bir donörden başka bir canlı alıcıya karaciğer nakli gerçekleştirildi.

Agapidaki paylaşımında, “Ülkemizde canlı bir donörden (baba) canlı bir alıcıya (kız) yapılan ilk karaciğer nakli dün başarıyla gerçekleştirildi! Bu, ülkemizdeki pek çok insana umut veren büyük bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.

Bu tarihi ameliyat, Laiko Hastanesi’nde Cerrahi Profesörü George Sotiropoulos liderliğinde, Cerrahi Profesörü Dieter Broering’in de katkılarıyla gerçekleştirildi. Nakil işlemi, organ bağışı ve transplantasyon alanında Yunanistan’da yeni bir sayfa açarak, benzer sağlık sorunları yaşayan birçok hastaya umut ışığı oldu.

Agapidaki, baba ve kıza acil şifalar dileyerek, bu başarılı operasyonun onların hayatlarında daima umut kaynağı olmasını temenni ettiğini belirtti. Bu olay, organ nakli konusunda Yunanistan’da atılan önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...