Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis: 'Türk-Yunan Diyaloğunda Geri Adım Yok, Gizli Gündem Yok' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis: ‘Türk-Yunan Diyaloğunda Geri Adım Yok, Gizli Gündem Yok’

Yorgos Gerapetritis, Yunanistan‘ın Türkiye ile olan diyaloğunun şeffaf ve uluslararası hukuk ilkelerine dayalı olduğunu söyledi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

ATİNAYunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Spartalılar Partisi’nden Vassilis Stigas’ın Miçotakis ve Erdoğan arasındaki temaslara ilişkin sorusuna, Yunan Meclisi’nde verdiği yanıtta, Türk-Yunan diyaloğunda “geri adım veya gizli gündem olmadığını” belirtti.

“Bizim Tutumumuz Şeffaf”

Gerapetritis, “Bizim tutumumuz kesin, şeffaf ve nettir. Türkiye ile görüşeceğiz. Yunan hükümeti istişareci ve uluslararası hukuk ilkeleri temelinde barış istiyor” dedi. Vassilis Stigas’ın bir siyasi liderler konseyi düzenlenmesi talebine ise, “Yunan politikamız şeffaf, açık, uluslararası hukuka dayalı ve ulusal hakları desteklemektedir. Parlamento önünde yargılanıyoruz ve parlamentoyu düzenli olarak bilgilendireceğim” şeklinde yanıt verdi.

“Ciddi Devlet Laf Kalabalığı Yapmaz”

Stigas’ın Türkiye’nin olası tehditlerine ilişkin sorusuna da yanıt veren Dışişleri Bakanı, “Ciddi bir devlet, laf kalabalığı yapmaz veya saldırgan söylemlere bel bağlamaz. Ciddi bir devlet, güçlü diplomatik temeller inşa eder ve ülkenin bütünlüğünü ve refahını sağlayabilecek diplomatik ittifaklar kurar. Yunanistan’ın dış politikası ilkeli ve konjonktürel değildir” dedi.

Bu açıklamalar, Türkiye ile Yunanistan arasında süregelen ve zaman zaman gerginleşen ilişkilerin geleceği hakkında önemli ipuçları veriyor. Gerapetritis’in açıklamaları, iki ülke arasında diyaloğun sürdürüleceğini ve yeni işbirliği anlaşmaları yapılacağını teyit ediyor.


”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...