Hava durumu bilim adamlarını ‘şaşırtıyor’: ABD’de erken kış, Avrupa’da olağandışı sıcaklık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hava durumu bilim adamlarını ‘şaşırtıyor’: ABD’de erken kış, Avrupa’da olağandışı sıcaklık

Dünya Meteoroloji Örgütü, İspanya, Fransa, Belçika, İsveç ve İngiltere’de son günlerde kaydedilen yüksek sıcaklıklardan duyduğu güçlü endişeyi dile getirerdi.

Bu ülkelerde sıcaklıklar normalden daha yüksekken, ABD’nin Utah kentinde kar yağışı bölgeyi kapladı.

İspanya’da, Ekim ayında sabahları sıcaklık 30 dereceye ulaşırken, turistler güneşin altında güneşleniyor.

Kıtanın çoğunda tekrarlanan sıcak hava dalgalarının damgasını vurduğu bir yazdan sonra, Avrupa vatandaşları sonbahar olmasına rağmen yüksek sıcaklıklar yaşıyor, bu da hızlanan iklim değişikliğinin bir işareti.

İspanyol hava servisi Aemet’ten Ruben del Campo, ‘Bu ay henüz bitmedi, ancak kayıtların derlenmeye başladığı 1961’den beri (İspanya’da) en sıcak ay olacağını şimdiden söyleyebiliriz’ derken, ‘İspanya için 30 derecenin üzerinde bir veya iki gün normaldir. Ama bunca gün, hayır. Bunlar yaz sıcaklıkları, ki sonbahardayız’ diye ekliyor.

Cuma sabahı – sabah 8.30’da – kuzeydeki San Sebastian tatil beldesinde, sıcaklık mevsimsel ortalamanın oldukça üzerinde 30,3 dereceye yükselirken, San Sebastián’ın da bir parçası olduğu Bask bölgesinde büyük alanları yakan son orman yangınlarından sonra yetkililer, riskleri minimumda tutmak için barbekü ve havai fişekleri yasakladı.

Fransa’da ise ülkenin Meteoroloji Ajansı, yaz aylarında sıcak hava dalgaları sırasında orman yangınlarından da büyük ölçüde zarar gören güneybatı Fransa’da, Cuma günü birçok bölgede sıcaklığın 30 santigrat dereceye ulaştığını söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, ortalama sıcaklık Ekim ayının sonundan 10 derece daha yüksek olarak 24 dereceye ulaştı.

İngiliz meteoroloji yetkilileri Çarşamba günü Londra’daki sıcaklığın genellikle Ağustos ayının sonunda kaydedilen 20,5 dereceye ulaştığına dikkat çekti.

Avrupa kıtasının güneybatısından gelen sıcak bir dalga, Kasım ayının başlarından ziyade yaz gibi sıcaklıkların tadını çıkaran Almanya’yı da etkiledi…

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Beklenen Hava Değişikliği: Pazar Günü Yağışlar Geliyor

Ulusal Meteoroloji Servisi’nin (EMY) Direktörü ve deneyimli meteoroloji uzmanı Kolidas, Yunanistan’ı etkisi altına alacak hava değişikliğine dair son tahminlerini paylaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Ulusal Meteoroloji Servisi'nden Yeni Bülten: Attika'ya Kar Yağışı Bekleniyor

Yunanistan genelinde soğuk hava dalgası etkisini sürdürüyor. Sıcaklıkların düşmesi, kar yağışları, sert kuzey rüzgarları, şiddetli yağmur ve gök gürültülü fırtınaların yaşanması beklenen bölgeler arasında Attika da bulunuyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Soğuk Hava ve Kar Yağışı Uyarısı

Yunanistan, meteoroloji uzmanlarının sert soğuklar ve kar yağışı uyarılarıyla yeni bir kötü hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor.
Devamını oku...