Genç Ayşe'nin Ölümüne Neden olan Polis 'Taksirle İnsan Öldürme' Suçlamasıyla Yargılanacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Genç Ayşe’nin Ölümüne Neden olan Polis ‘Taksirle İnsan Öldürme’ Suçlamasıyla Yargılanacak

Batı Trakya‘da İskeçe iline bağlı Mizanlı köyünde trajik kazada ağır yaralan ve Kavala Hastanesi’nde son nefesini veren 19 yaşındaki Ayşe Kadri‘ye çarpan 34 yaşındaki polis memuru sürücü “taksirle insan öldürme” suçlamasıyla yargılanacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İskeçe Savcılığı, sivil devriye otosuyla Ayşe Kadri’ye çarpan ve genç kadının ölümüne neden olan polis memurunun, “taksirle insan öldürme” suçlamasıyla yargılanmasına karar verdi. Kazanın ardından iki gün boyunca saklanan polis memuru, savcılığa teslim olmuş ve suçunu itiraf etmişti. Polis memuru mahkeme gününe kadar tutuklu kalacak.

Hatırlanacağı üzere 6 Aralık Çarşamba günü köpeğiyle yürüyüş yaparken emniyet teşkilatına ait devriye aracının çarpması sonucu ağır yaralanan Ayşe Kadri, İskeçe Hastanesi’nden sevk edilmiş ancak durumun ciddiyeti nedeniyle Kavala Hastanesi’ne sev edilmiş ancak yaşama tutunamayarak 12 Aralık Salı günü hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra olay yerinden uzaklaşan ancak ambulans çağırdığını kaydeden 34 yaşındaki polis memuru ise ilk ifadesinde olayın sadece görgü tanığı olduğunu iddia etmiş, soruşturmanın derinleşmesinin akabinde ise devriye aracıyla genç kadına çarptığını itiraf etmişti.

Öte yandan, polis memurunun çarpmanın izlerini silmek için hasar gören devriye aracını bir kaportacıya götürdüğü ve kaportacının kazalı araçta kan gördüğünü belirttiği ortaya çıkmıştı. Genç Ayşe’nin vefatı Mizanlı köyünde ve geniş çapta tüm Batı Trakya’da büyük üzüntü ve tepkiye neden oldu. Yaşananlar nedeniyle gösteriler düzenlendi. Ayşe’nin aile avukatı ise yaptığı açıklamada kazanın tüm detaylarıyla aydınlatılması talebinde bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...