Yunanistan’da 102’si Hırvat 105 taraftar tutuklu yargılanacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 102’si Hırvat 105 taraftar tutuklu yargılanacak

Yunanistan‘da, AEK ve Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb taraftarları arasında meydana gelen kavgada Yunan vatandaşı bir gencin ölmesi nedeniyle gözaltına alınan 105 taraftarın tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi. Tutuklananların 102’si Hırvat taraftarı.

AEK ile Dinamo Zagreb taraftarları arasında yaşanan kavgada hayatını kaybeden bir kişi nedeniyle gözaltına alınan 105 şüpheli, tutuklu olarak yargılanacak.

Yunanistan‘da gerçekleşen arbede esnasında ölen Yunan vatandaşı gençle ilgili soruşturmayı üç soruşturma hakimi ve iki savcı yürütüyor.

Daha önce gözaltına alınan ve sorgulanan 105 taraftar, şimdi tutuklu olarak yargılanacak.

Bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitiren 29 yaşındaki AEK taraftarı Mihalis Kaçuris’in ölümüyle ilgili olarak, 102’si Hırvat ve 3’ü Yunan vatandaşı olan taraftarlara “kasten öldürme” ve “suç örgütü üyeliği” de dahil olmak üzere 11 suçlama yöneltilmiş, ancak suçlamaları reddetmişlerdi.

Yetkililer, çatışmanın yaşandığı AEK Stadyumu çevresi ve metro istasyonunda telefon sinyallerini inceleyerek başka potansiyel katılımcıları tespit etmeye çalışıyorlar.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, olayın ardından Yunanistan’a ziyaret düzenleyecek ve Başbakan Kiryakos Miçotakis ile görüşecek.

Yunanistan‘dan yetkililer, AEK Atina, Olympiakos, PAOK ve Panathinaikos gibi büyük kulüplerin temsilcileri ve spor yetkililerini de içeren görüşmelerin yapılacağını açıkladılar.

Olayın gerçekleştiği kavgada bıçakla yaralanan AEK taraftarı Kaçuris, eline aldığı yara kaynaklı kan kaybından can vermişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...