Meclis’in önünde kaza: Bakoyanni’nin koruması çarptı, 23 yaşındaki genç yaşamını yitirdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Meclis’in önünde kaza: Bakoyanni’nin koruması çarptı, 23 yaşındaki genç yaşamını yitirdi

Fotoğraf karesi arşivden kullanılmıştır.

Yunan Parlamentosu’nun önünde iki gün öce yaşanan trafik kazasında, 23 yaşındaki İasonas adlı genç, motosikletiyle ilerlemekte olduğu sırada bir özel aracın kendisine çarpması sonrasında can verdi.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İasonas, burada yaşama tutunmayı başaramazken, kız kardeşi, bugün, İasonas’ın klinik olarak öldüğünü duyurdu.

İasonas’a çarpan aracın eski Dışişleri Bakanı ve ND Milletvekili Dora Bakoyanni’nin özel koruma ekibinde görevli bir polis olduğu bildirilirken, kaza sonrası İasonas’ı öylece bırakıp kaçması da ayrıca tepki çekti.

Yine aynı şekilde Meclis polislerinin gözü önünde bir insana çarpıp kaçılmasına izin verilmesi, bir görgü tanığının susturulmaya çalışılması, kaza görüntülerini sosyal medyada paylaşan bir kadının tehditler alması ve paylaşımını silmek zorunda kalması da halkın öfkesini büyüttü.

İki gün boyunca basının konu üzerinde durmaması, İasonas’a çarpan korumanın yakalanmamış olması ve en önemlisi de başta Dora Bakoyanni olmak üzere hiçbir yetkilinin konu hakkında bir beyanda bulunmamış olması sosyal medyada çok fazla tepki çekerken, Bakoyanni’den beklenen açıklama 2 gün sonra geldi.

İasonas’a çarpan kişinin kendisinin koruma ekibinden olduğunu belirten Bakoyanni, kendisinin o sırada Meclis’te olduğunu, olayı öğrendiğinde şanssız gencin ailesini arayarak yanlarında olduğunu bildirdiğini söyledi.

Öte yandan İasonas’a çarpan kişi hâlâ kayıp iken, şanssız gencin kız kardeşi görgü tanıklarını susmamaya ve kendilerine yardımcı olmaya çağırdı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...