Youth Pass Gençlik Kartı Başvuruları 12 Aralık'a Kadar Uzatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Youth Pass Gençlik Kartı Başvuruları 12 Aralık’a Kadar Uzatıldı

Yunanistan‘da yaklaşık 200 bin genci hedefleyen ve 140 binden fazla başvuru alan Gençlik Kartı (Youth Pass) programının başvuru süresi, tüm 18 ve 19 yaşındaki gençlerin yararlanabilmesi için 12 Aralık Salı gününe kadar uzatıldı.

Tahmini okuma süresi 0 dakika

Gençler için sunulan Youth Pass desteği, herhangi bir mülkiyet ya da gelir kriteri aranmaksızın verilecek.

Gençler, başvurularını vouchers.gov.gr dijital platformu üzerinden ya da CPS aracılığıyla 12 Aralık Salı gününe kadar yapabilecekler. Youth Pass, kültür, turizm ve ulaşım sektörlerinde kullanılabilecek dijital bir banka kartı olarak tasarlanmıştır.

Yardım ödemesi iki aşamada gerçekleştirilecek:

  1. 5 Aralık Salı gününe kadar başvuru yapanlar için yardım, 8 Aralık Cuma gününe kadar kredi kuruluşlarına gönderilecek ve yaklaşık 3-4 iş günü sonra yararlanıcıların hesaplarına yatırılacaktır.
  2. 6 Aralık Çarşamba ve 12 Aralık Salı günleri arasında başvuru yapanlar için yardımlar, 21 Aralık 2023 tarihine kadar kredi kuruluşlarına gönderilecek ve takip eden iş günlerinde yararlanıcılara ödenecektir.

Banka kartının aktivasyonu, başvuru sonrasında kredi veya finans kuruluşu tarafından, gömülü bir bağlantı içeren bir SMS veya e-posta yoluyla bildirilecektir. Yararlanıcılar, turizm, kültür ve ulaşım alanlarında bu desteği kullanabilirler.

Gençlik Kartı yararlanıcıları, başvurudan önceki yıl içinde 18 veya 19 yaşını doldurmuş Yunanistan’ın tüm vergi mükellefleri olacak. 2024 yılından itibaren her yıl 1 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında başvurular kabul edilecek ve yardım her yıl 31 Mayıs’a kadar ödenecektir.

Bu destek programı, Yunanistan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Kostis Hacıdakis, Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papastergiou, İçişleri Bakanı Niki Kerameos ve Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakan Yardımcısı Thanos Petralias tarafından tasarlandı ve hayata geçirildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...