Yunanistan'da Gençlere 150 Evro Desteği: Youth Pass Başvuruları Yaklaşıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Gençlere 150 Evro Desteği: Youth Pass Başvuruları Yaklaşıyor

Yunanistan genelinde 18-19 yaş arasındaki gençler için büyük bir fırsat kapıda: Youth Pass platformu 9 Kasım Perşembe günü açılıyor ve 200.000’e yakın genç bu platform aracılığıyla 150 Evro alabilecek.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Başvuru Kriterleri ve Tarihler

Başvuru yapacak gençlerin Yunanistan vergi mükellefi olmaları ve 1.1.2022 ile 31.12.2022 tarihleri arasında 18 veya 19 yaşına girmiş olmaları gerekiyor. 9 Kasım ile 5 Aralık tarihleri arasında başvurular vouchers.gov.gr dijital platformu veya KEP‘ler aracılığıyla kabul edilecek. Yardımlar, 10 Aralık 2023 Pazar gününe kadar ödenecek.

Kartın Kullanım Alanları ve Yararlanıcılar

Youth Pass Kartı, gençlere turizm, kültür ve ulaşım alanlarında kullanabilecekleri bir dijital banka kartı imkanı sağlıyor. Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanı Kostis Hacidakis, İçişleri Bakanı Niki Kerameos, Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papastergiou ve Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakan Yardımcısı Thanos Petralias tarafından onaylanan kart ile gençler, destekleri alışveriş ve hizmet alımlarında kullanabilecekler.

Gelecekteki Uygulamalar ve Destekler

Youth Pass, kalıcı bir destek programı olacak ve 2024’ten itibaren her yıl 1 Nisan – 15 Mayıs tarihleri arasında başvurular kabul edilecek. Her yıl yararlanıcılar için destek, 31 Mayıs’a kadar ödenecek.

Kartı Alma Prosedürü

Başvuru tamamlandıktan sonra, gençlere bir SMS veya e-posta yoluyla seçtikleri finans kuruluşundan dijital kartın ilk aktivasyonu yapılacak. Aldıkları destekle gençler, turizm, kültür ve ulaşım alanlarında alışveriş yapabilecekler.

Girişim, gençlerin sosyal ve kültürel yaşantısına katkı sağlamayı hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...