15 Ağustos'ta Yunanistan'da hava durumu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

15 Ağustos’ta Yunanistan’da hava durumu

Yunanistan’da 15 Ağustos günü hava genel olarak iyi olacak. Batı Trakya‘da ise hava, genel olarak açık ve az bulutlu olacak. Öğle ve öğleden sonra saatlerinde, özellikle dağlarda yerel yağmur olasılığı var.

Ulusal Hava Durumu Servisi’ne (EMY) göre, doğu ve kuzey anakarada yerel yağmurlu bulutlar ve sabahın erken saatlerinde batı ve orta Makedonya, Teselya, kuzeybatı Ege, Sporades ve kuzey Eğriboz’da muhtemelen yer yer gök gürültülü fırtınalar bekleniyor.

Yunanistan‘ın geri kalanında hava genellikle açık ve az sayıda yer yer bulutlu olacak. Rüzgarlar kuzey-kuzeybatıdan 3 ila 5 ve Ege Denizi’nde yerel olarak 6 kuvvetinde esecektir.

Sıcaklık batıda ve güney anakarada biraz yükselecek. Anakara ve Oniki Ada’da 32 ila 34 santigrat dereceye, ada ülkesinin geri kalanında ise 30 ila 32 santigrat dereceye ulaşacak.

Batı Trakya‘da hava, genel olarak açık ve az bulutlu olacak. Öğle ve öğleden sonra saatlerinde, özellikle dağlarda yerel yağmur olasılığı var. Rüzgarlar değişken olacak ve 3 ila 4 Beaufort kuvvetinde esecek. Hava sıcaklığı, 17 ila 33 santigrat derece arasında olacak.

Sıcaklıklar:

  • Atina: 32 ila 34 santigrat derece
  • Selanik: 22 ila 32 santigrat derece
  • Pire: 22 ila 33 santigrat derece
  • Rodos: 22 ila 31 santigrat derece
  • Girit: 22 ila 33 santigrat derece

Ayrıntılı hava durumu:

  • Iyon Adaları, Epir, Batı Makedonya, Batı Trakya, Batı Mora: Az bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, dağlık kesimler başta olmak üzere yerel yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.
  • Teselya, Doğu Makedonya, Doğu Trakya: Teselya, Sporades ve kuzey Eğriboz’da sabahın erken saatlerinde yerel sağanak yağışlar ve zaman zaman gök gürültülü fırtınalar görülebilir. Ülkenin geri kalanında az bulutlu, parçalı bulutlu, öğle ve öğleden sonra saatlerinde parçalı bulutlu, özellikle dağlarda yerel yağmur olasılığı.
  • Kiklad Adaları, Girit: Genellikle açık, az sayıda yerel bulut var.
  • Doğu Ege Adaları – Oniki Ada: Sabah saatlerinde ara sıra yerel bulutlarla birlikte genellikle açık hava.
  • Evia: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere yağmurlu ve sabah erken saatlerde kuzey kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla parçalı bulutlu.

Uyarılar:

  • Doğu ve kuzey anakarada yerel yağmur ve gök gürültülü fırtınalara karşı dikkatli olunmalıdır.
  • Dağlık bölgelerde yağmur ve fırtınalar şiddetli olabilir.
  • Denizde fırtınalar oluşabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...