Hava Durumu: Bugün sağanak yağışla birlikte düşük sıcaklıklar bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hava Durumu: Bugün sağanak yağışla birlikte düşük sıcaklıklar bekleniyor

Bulutlu gökyüzü ve yerel sağanak ve gök gürültülü fırtınalar 14 Ağustos Pazartesi günü Yunanistan’ın büyük bölümünde etkili olacak.

Batı Trakya’da hava durumu tahminlerine göre bugün az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde ise yer yer kuvvetli olmak üzere dağlık kesimlerde bölgesel yağmur geçişleri beklenmekte. Hava sıcaklığının ise 17 ile 33 santigrat derece arasında olacağı ifade ediliyor.

Yunanistan Ulusal Meteoroloji Enstitüsü EMY’nin hava tahminlerine göre, doğu anakarada, özellikle orta Orta Sterea, güney Peoloponiso, Sporades, Evia ve Girit’te, bazı bulutlar, yerel yağmurla birlikte parçalı bulutlu ve muhtemelen Evia’da gök gürültülü fırtınalar olacak.

Teselya’da akşam saatlerinden itibaren yer yer gök gürültülü fırtınalar görülecek. Yunanistan’ın geri kalanında ise hava neredeyse açık olacak, Yunanistan’ın batısında az sayıda bulut görülecek, anakarada öğle ve öğleden sonra saatlerinde bulutlanma artacak ve özellikle dağlarda yerel yağmur ya da gök gürültülü fırtınalar görülecektir.

Rüzgarlar kuzeyli yönlerden batıda 3 ila 5 kuvvetinde, doğuda 4 ila 6 kuvvetinde ve kuzeydoğu Ege Denizi’nde zaman zaman 7 kuvvetinde esecek.

Sıcaklık önemli bir değişiklik göstermeyecek ve anakarada 31 ila 33 santigrat dereceye, adalarda ise 30 ila 32 santigrat dereceye ulaşacak.

ATTİKA

Hava Durumu:

Az bulutlu, parçalı bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel yağmurlu.Rüzgar: Kuzey yönlerden Kuzey yönlerden 4 ila 5 ve doğuda yerel olarak 6 kuvvetinde.Sıcaklık: 22 ila 33 santigrat derece: 22 ila 33 santigrat derece arasında.

SELANİK

Hava Durumu:

Az bulutlu, parçalı bulutlu, öğleden sonra saatlerinde çevre dağlarda yer yer yağmur ihtimali.Rüzgar: Kuzey yönlerden Kuzey yönlerden 3 ila 4 Beaufort.Sıcaklık: 20 ila 32 santigrat derece: 20 ila 32 santigrat derece arasında.

MAKEDONYA, TRAKYA

Hava Durumu:

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere dağlık kesimler yerel yağmurlu.Rüzgar: Kuzey yönlerden: Kuzey yönlerden 3 ila 5 ve doğuda kuzeydoğudan 6 kuvvetinde.Hava sıcaklığı: 17 ila 33 santigrat derece arasında.

IYON ADALARI, EPIR, BATI KATI, BATI MORA, BATI MORA

Hava Durumu:

Az bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, dağlık kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.Rüzgar: Kuzey yönlerden 3 ila 5 kuvvetinde.Hava sıcaklığı: 19 ila 33 santigrat derece arasında. Epir’in iç kesimlerinde 3 ila 4 derece daha düşük.

TESELYA, DOĞU SOLIDYA, DOĞU MORA

Hava Durumu:

Az bulutlu, orta kesimler parçalı bulutlu, güney Mora Yarımadası ve Sporadlar yerel yağmurlu ve akşam saatlerinden itibaren Teselya’da yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.Rüzgar: Kuzeyli yönlerden 3 ila 5 ve doğuda yerel olarak 6 kuvvetinde.Hava sıcaklığı: 19 ila 33 santigrat derece arasında.

KIKLAD ADALARI, GIRIT

Hava Durumu:

Genellikle açık, Girit’in kuzeyinde hafif sağanak yağışların görülebileceği yerel bulutlar var.Rüzgar: Kuzeybatıdan: Kuzey kuzeybatı 4 ila 5 ve kuzey Kikladlarda yerel olarak 6 Beaufort.Sıcaklık: 22 ila 22 ila 30 santigrat derece arasında.

DOĞU EGE ADALARI – ONİKİ ADALAR

Hava Durumu:

Kuzeyde zaman zaman yerel bulutlarla birlikte genellikle açık hava.Rüzgarlar: Kuzeyden 4 ila 5 ve kuzeyde 6 ila 7 kuvvetinde.Sıcaklık: 22 ila 32 santigrat derece: 22 ila 32 santigrat derece arasında.

EVİA

Hava Durumu:

Bulutlu, parçalı bulutlu, yerel yağmurlu ve sabah saatlerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.Rüzgar: Kuzey yönlerden 4 ila 6 kuvvetinde.Sıcaklık: Kuzey yönlerden 4 ila 6 Beaufort: 20 ila 30 santigrat derece arasında.

Ayrıntılı hava tahmini 15 Ağustos haftası için

15 Ağustos Salı

Günün büyük bölümünde Yunanistan genelinde havanın açık olması bekleniyor. Sabah saatlerinde doğu anakara ve kuzeyde dağınık bulutlar olacak ve Trakya, Teselya, Sporades ve Eğriboz’da birkaç yerel sağanak yağış görülecek. Öğle ve öğleden sonra saatlerinde kıtada yerel bulutlar gelişecek, orta ve kuzey dağlarda ara sıra yağmur görülecek, Epir’in iç kesimlerinde ve batı Makedonya’da ise izole gök gürültülü fırtınalar görülebilecek.

Rüzgarlar kuzey-kuzeybatıdan 3 ila 5 ve Ege Denizi’nde yerel olarak 6 kuvvetinde esecek.

Anakarada sıcaklık biraz yükselecek. Anakarada yerel olarak 34 santigrat dereceye, adalarda ise 30 ila 32 santigrat dereceye ulaşacak.

16 Ağustos Çarşamba

Genel olarak açık hava, anakarada öğle ve öğleden sonra saatlerinde, özellikle dağlarda yerel bulutlar görülecek. Rüzgar kuzeyden 4 ila 6 kuvvetinde, Ege Denizi’nin doğu kesimlerinde ise zaman zaman 7 kuvvetinde esecektir. Sıcaklık biraz daha yükselecek.

17 Ağustos Perşembe ve 18 Ağustos Cuma

Genel olarak açık hava. Öğle ve öğleden sonra anakarada, özellikle dağlarda yerel bulutlar. Rüzgar kuzeyli yönlerden, batıda 3 ila 5 kuvvetinde, doğuda 4 ila 6 kuvvetinde ve Ege’de yerel olarak 7 kuvvetinde esecek. Sıcaklıklar batı ve kuzeyde biraz daha yükselecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...