Süpermarkete Vergi Kaçakçılığı Nedeniyle Kapatma ve Ceza - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Süpermarkete Vergi Kaçakçılığı Nedeniyle Kapatma ve Ceza

Yunanistan Bağımsız Kamu Gelirleri Otoritesi (AADE), “Appodiksi” uygulaması üzerinden yapılan bir şikayetle Sparta‘da bulunan tanınmış bir süpermarket zincirine ait mağazada vergi kaçakçılığı tespit etti.

Tahmini okuma süresi 1 dakika

AADE müfettişleri, süpermarketin dört yazar kasasından sadece iki tanesinin fiş verilerini AADE’ye ilettiğini, diğer iki yazar kasanın ise son 12 ay boyunca toplam 116.200 adet apodiksi (fiş) raporlamadığını ortaya çıkardı.

Bu durum, süpermarketin 852.000 evro artı 127.000 evro FPA (KDV) tutarındaki cironun rapor edilmemesi anlamına geliyor. AADE’nin bu bulguları ışığında, süpermarkete 48 saat süreyle kapatma cezası verildi ve 63.500 evro para cezasına çarptırıldı.

Ayrıca, süpermarket ve ait olduğu zincirin tüm mağazaları için, önceki aylarda ve yıllarda gerçekleşen işlemlerin detaylı denetim başlatıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...