Yunanistan ve Bulgaristan Limanları Arasında Demiryolu Bağlantısı İçin Büyük İlgi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ve Bulgaristan Limanları Arasında Demiryolu Bağlantısı İçin Büyük İlgi

Selanik‘te düzenlenen 1. Güneydoğu Bağlantı Forumu’nda, Bulgaristan Ulaştırma ve İletişim Bakan Yardımcısı Sayın Anna Mineva-Natova açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Natova, Yunanistan‘ın Selanik, Kavala ve Dedeağaç ile Bulgaristan‘ın Burgaz ve Varna limanları arasında planlanan demiryolu bağlantısı hakkında konuştu. Bulgar Bakan projenin, İstanbul ve Çanakkale boğazlarına alternatif bir yük koridoru oluşturabileceğini ve Ukrayna’daki yeniden yapılanma projelerine katkıda bulunabileceğini belirtti.

Natova, ayrıca Sofya ile Yunanistan‘ı birbirine bağlayan ve Struma Otoyolu olarak bilinen otoyolun büyük ölçüde tamamlandığını ve Atina-Selanik ile Sofya arasındaki seyahat süresini azalttığını açıkladı. Ancak, Kresna Boğazı’ndaki otoyolun son bölümünün çevre örgütlerinin itirazları nedeniyle henüz tamamlanamadığına dikkat çekti.

Sofya-Atina yolcu demiryolu bağlantısı için gerekli koşullar ve Bulgaristan’daki liman, havaalanı ve Sofya metrosunda devam eden projeler hakkında da bilgi veren Natova, liman projeleri için önemli bir tarama projesinin Burgaz limanı için başlatıldığını belirtti. Havalimanları ve Sofya metrosu ile ilgili projelerin de incelendiğini ifade etti.

Sofya-Atina arasındaki yolcu demiryolu bağlantısına ilişkin olarak, Natova bu projenin bir hayal olduğunu ancak yakın gelecekte gerçekleşebileceğine inandığını vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...