İstanbul Yunanistan yolcu seferlerine yeşil ışık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İstanbul Yunanistan yolcu seferlerine yeşil ışık

Uzun süredir kısıtlamalar nedeniyle yapılamayan İstanbul Yunanistan uçak seferleri için izin geldi. Yunanistan Sivil Havacılık Otoritesi yeni NOTAM yayınladı.

İstanbul Yunanistan ve İzmir Yunanistan uçak seferlerinden sadece AB vatandaşları ve Yunanistan’da ikamet edenler yararlanabilecek.

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle oldukça uzun zamandır uçak seferlerinde kısıtlamalar ve ek önlemler getiren Yunanistan yayınlanan yeni NOTAM ile Türkiye ile olan seferler için yasağı kaldırdı.

Verilen izin doığrultusunda İstanbul Yunanistan ve İzmir Yunanistan uçak seferleri tekrar düzenlenebilecek. Ancak uçak seferiyle sadece AB vatandaşları ve Yunanistan’da ikamet izni olanlar seyahat edebilecek.

Yunanistan Sivil Havacılık Otoritesi tarafından alınan söz konus düzenleme ve karar 22 Mart 2021 Pazatrtesi sabahı yürürlüğe geçti.

Uçak yolcularının Yunanistan’a girişte 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR test sonucu getirmeleri gerekiyor. Girişten sonra ise yolcular 7 gün süreyle karantinada kalacaklar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Lideri Kasselakis İle İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Arasında Görüşme

Yunanistan’da ana muhalefet partisi SYRIZA’nın Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İstanbul’daki terör saldırısında yaralanan Yunan kadın ameliyata alınacak

13 Kasım Pazar günü Türkiye’nin İstanbul şehrinde gerçekleşen bombalı terör saldırısında yaralanan Yunan kadının ameliyata alınacağı duyuruldu.
Devamını oku...