Yunanistan'da Temel İhtiyaç Maddelerinin Fiyatı Maaş Artışlarını Geride Bırakıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Temel İhtiyaç Maddelerinin Fiyatı Maaş Artışlarını Geride Bırakıyor

ANT1 tarafından sunulan bir rapora göre, Yunanistan‘da temel ihtiyaç maddelerinin fiyatları, asgari ücret artışlarından yedi kat daha hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bu durum, Avrupa sendikalarının gerçekleştirdiği bir ankette de belirtilmiş olup, ülkedeki pahalılık ve zamların 2024 yılında bile devam etmesi bekleniyor.

Raporda, 2020’den bu yana asgari ücretteki artışlarla, temel gıda maddelerindeki fiyat artışları karşılaştırıldığında, asgari ücretin son üç yılda ortalama toplamda 1820 evro arttığı görülüyor. Ancak Mart 2020’de temel gıda maddeleri için yıllık ortalama 3.312 evro harcama yapılırken, bu rakam Ekim ayında 4.751 evro’ya yükseldi. Bu da, maaş artışlarının büyük bir kısmının, temel gıda maddelerine harcandığını gösteriyor.

Parlamento Bütçe Ofisi’nin verilerine göre, Yunanistan‘daki nüfusun %17,4’ü yoksulluk riski altında bulunuyor. En az bir çocuğa sahip olan Yunan hanelerinin %37,7’si, üç yetişkin ve çocuğa sahip hanelerin %21,7’si, iki yetişkin ve iki çocuğa sahip hanelerin ise %18,9’u yoksulluk riski ile karşı karşıya.

Bu veriler, artan maliyetler ve yetersiz gelirlerin Yunan haneleri için giderek artan zorluklar yarattığını gösteriyor. Gıda maddeleri ve temel ihtiyaçlar için yapılan harcamalar, hanelerin bütçelerini önemli ölçüde etkiliyor ve bu durum, özellikle düşük ve orta gelir grupları için ciddi bir mali baskı oluşturuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...