Emeklilik Başvurusunda e-EFKA’dan Yeni Hizmet - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Emeklilik Başvurusunda e-EFKA’dan Yeni Hizmet

Yunanistan Sosyal Sigortalar Kurumu (e-EFKA), kamu sektöründeki emeklilik süreçlerini dijitalleştirerek, emeklilik başvurularının takip edilmesine olanak sağlayan yeni bir e-hizmet başlattı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bu yenilikçi adım, www.efka.gov.gr web sitesi üzerinden erişilebilir olup, vatandaşlara emeklilik başvurusu ile ilgili son durumunu kolaylıkla sorgulama imkanı sunuyor.

Kurumlara Ziyaret Azalacak

Yeni hizmet sayesinde, vatandaşlar özel Taxis kodlarıı kullanarak kimlik doğrulaması yapabiliyor ve ardından “Elektronik Hizmetler -> Tematik bölüm: Kamu Çalışanları ve NPDD’lar e-Hizmetler -> ‘Ana kurumun emeklilik başvurusunun ilerlemesinin izlenmesi'” yolunu takip ederek başvurularının son durumunu görebiliyorlar.

Bu dijital girişimin amacı, emeklilik süreçlerinin daha verimli ve erişilebilir hale getirilerek, kamu sektörü emekli adaylarının ilgili kurumlara olan şahsi ziyaret sayısını azaltmak. Böylece, vatandaşların zaman ve devletin kaynak tasarrufu sağlaması hedefleniyor.

e-EFKA’nın Elektronik Hizmetleri

Yunanistan Sosyal Sigortalar Kurumu e-EFKA, bu hizmetle birlikte internet ortamında toplamda 107 modern elektronik hizmet sunarak, özellikle yaşlılar ve engelliler için hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyor. Bu dijital dönüşüm, kamu hizmetlerinin daha erişilebilir ve kullanıcı dostu olması hedefi doğrultusunda sürdürülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...