Yeni Mobil Uygulama Emeklilerine Ne Zaman Emekli Olacaklarını Söyleyecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Mobil Uygulama Emeklilerine Ne Zaman Emekli Olacaklarını Söyleyecek

Yunanistan Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis, emekli maaşları ve bu konuda planlanan hızlandırmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Gerogiadis, emeklileri ve potansiyel emeklileri bilgilendirmek amacıyla bir mobil uygulamanın yakında hayata geçirileceğini açıkladı.

Bakan Georgiadis, “Göreve geldiğimde 65 bin bekleyen ek emekli maaşı vardı. Şu an bu sayı 42 bine düştü. Yeni yasa tasarısı sayesinde, Kasım ayı başında yaklaşık 15 bin ek emekli maaşını devlete iade edeceğiz,” dedi. Bakan, bu iadelerin yeni bir algoritma kullanılarak otomatikleştirileceğini, bu sayede manuel hesaplamaların yerini dijital ve otomatik süreçlerin alacağını vurguladı.

EFKA‘nın (Birleşik Sosyal Sigortalar Kurumu) dijitalleşme süreci de devam ediyor. Georgiadis, “Üç yıl içinde tüm kayıtları, yani tüm emeklilik ve sigorta bilgilerini dijitalleştirmiş olmayı hedefliyoruz,” dedi ve ekledi: “Bu aşamaya geldiğimizde, cep telefonunuzda bir uygulama olacak. Bu uygulama sayesinde, hangi yaşta olursanız olun, ne zaman emekli olacağınızı öğrenebileceksiniz.”

Ana emekli maaşları konusunda da bilgi veren Bakan, “Üç yıl önce ödenmemiş 180.000 emekli maaşı vardı, şu an bu sayı 30.000’e düşmüş durumda ve yıl sonunda 25.000’e ulaşmayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

Georgiadis, mevcut yasa tasarısının mesleki emeklilik fonları ve bunların reforme edilmesi, annelik yardımının serbest çalışanlara ve çiftçilere genişletilmesi gibi konuları da kapsadığını belirtti. Bakan, “Bu tasarı, Başbakan’ın aile ve anne konusundaki ilgisini gösteren çok cesur bir adımdır. Ayrıca, emekliler için meşhur olan %30’luk kesintiyi kaldırmayı ve EFKA’ya olan borç limitlerini serbest çalışanlar için 20.000 Euro’dan 30.000 Euro’ya, çiftçiler için ise 6.000 Euro’dan 10.000 Euro’ya çıkarmayı planlıyoruz,” dedi.

Hükümet bahse konu proje sayesinde Yunanistan‘daki emeklilik sistemini daha şeffaf, hızlı ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...