Vergi Yasa Tasarısına Batı Trakya'daki Ekonomi ve Ticaret Odalarından Tepki - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Vergi Yasa Tasarısına Batı Trakya’daki Ekonomi ve Ticaret Odalarından Tepki

Yunanistan Meclisi‘nde oylanacak olan ve serbest meslek sahiplerini zor durumda bırakacak yeni vergi tasarısına, Batı Trakya‘daki Ekonomi ve Ticaret Odaları sert bir şekilde karşı çıktı.

Tasarıya Tepkiler Büyüyor

Yunanistan’da serbest meslek sahipleri için asgari bir emsal gelir belirleyen yeni vergi tasarısı, Batı Trakya‘daki ekonomi çevrelerinden büyük tepki topladı. Trakya Ekonomi Odası, tasarının birçok meslek sahibini işlerini kapatmaya zorlayacağı konusunda uyarılarda bulunarak, derhal geri çekilmesini talep etti.

Muhasebeciler ve Ekonomistler Zor Durumda

Yunanistan Maliye Bakanlığı‘nın serbest meslek sahiplerine yönelik getirmeyi planladığı “emsal vergilendirilebilir gelir” uygulaması, özellikle pandemi döneminde zaten zor şartlar altında çalışan muhasebeci ve ekonomistleri daha da zor bir duruma sokacak gibi görünüyor. Sektör temsilcileri, mevcut vergi yüklerinin mali kazançlarla orantılı olmadığını belirtiyor.

Vergi Yükü Altında Ezilenler

Tasarının getireceği “asgari vergilendirilebilir gelir” uygulaması, yaklaşık 11 bin evro gelir üzerinden vergilendirme yapılmasını öngörüyor. Bu da, serbest meslek sahiplerinin ve küçük işletmelerin üzerindeki mali yükü artıracağı endişelerini beraberinde getiriyor.

Serbest Meslek Sahipleri İçin Çağrı

Trakya Ekonomi Odası’nın açıklamasına göre, yeni vergi tasarısıyla birlikte serbest meslek sahipleri sosyal güvenlik primleriyle birlikte iki kez vergilendirilecek. Bu durumun işletmeler üzerindeki baskıyı artıracağı ve birçok serbest meslek sahibinin işini kapatmak zorunda kalabileceği ifade ediliyor.

Uygulamaların Yarattığı İş Yükü

Son yıllarda, serbest meslek sahiplerinin ve işletmelerin vergi kaçakçılığını azaltma amaçlı getirilen myDATA gibi uygulamalar ve belge düzenleme mekanizmaları sebebiyle büyük miktarda iş yükü altına girdiği belirtiliyor.

Tasarının Geri Çekilmesi Çağrısı

Trakya Ekonomi Odası, yüksek maliyetli vergi yükümlülüklerinin meslek mensuplarını işlerini kapatmaya zorladığı gerekçesiyle tasarının derhal geri çekilmesi çağrısında bulunuyor ve serbest meslek sahipleri için vergisiz vergi uygulanmasını talep ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...