Bulgardan kaçak ticaret sorununu Başbakan Miçotakis’e aktardılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgardan kaçak ticaret sorununu Başbakan Miçotakis’e aktardılar

Bulgardan kaçak ticaret sorununu Başbakan Miçotakis’e aktardılar

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in Makedonya-Trakya bölgesinde oda başkanlarıyla yaptığı toplantıda Batı Trakya’daki sorunlar da dile getirildi.

Selanik’te yapılan toplantıya katılanlardan Gümülcine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Antonis Gravanis, her bir başkanın kendi bölgesini ilgilendiren girişimcilikle ilgili sorunları Başbakana aktardığını kaydetti.

Gravanis “Yüksek vergi oranları, yurtdışındaki kötü ekonomik hava, nakit sorunu, bankalar gibi genel sorunlar dışında Rodop ilini ilgilendiren sorunları da aktarma fırsatımız oldu. Bunlardan biri de Gümülcine’deki Yunan-Bulgar yolu. Bu sınır kapısının bölge için avantaja dönüştürülmesi gerekiyor. Kaçak ticaretle mücadele için bir gümrüğün olması son derece önemli. Ayrıca üniversitenin de desteklenmesi gerektiğini belirttik” ifadelerini kullandı.

Makedonya-Trakya bölgesini ilgilendiren ortak konuların ise kaçak ticaret, daha fazla turistik kaklıma, Selanik’ten Dedeağaç’a kadar bölgenin elektrikli trenle bağlantı kurması, çok sayıda otoban gişesi nedeniyle nakliye maliyetinin finanse edilmesi gibi konular olduğunu kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.