Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Vergi Endişesi: Yeni Düzenlemeler Tartışma Konusu Oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Vergi Endişesi: Yeni Düzenlemeler Tartışma Konusu Oldu

Küçük ve orta ölçekli girişimciler, Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’nın 2024’ten itibaren uygulamayı planladığı yeni vergi düzenlemeleri karşısında endişelerini açıkça ifade ediyorlar.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Atina Ticaret Odası Başkanı Yannis Hacitheodosiou’nun gazetecilere yaptığı açıklamalar, serbest meslek sahiplerinin endişelerini yansıtıyor.

Hacitheodosiou, vergi kaçakçılığı ve yeraltı ekonomisinin haksız rekabetin en ağır şekilleri arasında yer aldığını belirterek, adaletsizliğe vurgu yaptı. Hükümetin vergi tabanını genişletme çabasını desteklediğini ifade etse de, serbest meslek sahiplerinin karşı karşıya kaldığı zorluklara dikkat çekti. Meslek sahiplerinin %50’sinin işsizlik nedeniyle serbest çalışmaya itildiğini ve bu durumun bir hayatta kalma çözümü haline geldiğini belirtti.

Elektronik ödeme sistemlerindeki yüksek ücretlere dikkat çeken Hacitheodosiou, “POS” sistemiyle para kullanımını desteklemekle birlikte, POS ve diğer elektronik işlemler için bankaların talep ettiği yüksek ücretlerin azaltılması gerektiğini savundu. Ayrıca, vergi kaçakçılığı ihbarları konusunda ‘ödül avcısı’ oluşumuna karşı çıktığını ifade etti.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası’nın açıklamasında ise, küçük işletmeler ve serbest meslek sahiplerinin vergi kaçakçılığıyla özdeşleştirilmemesi gerektiği, bu durumun sosyal adaletsizlik ve haksız rekabete yol açabileceği uyarısı yer aldı.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası, özellikle serbest meslek sahipleri ve aile şirketlerine saygı gösterilmesini talep ederken, büyük işletmelerin kontrolsüz faaliyetlerine de dikkat çekti. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin zorlu piyasa koşulları altında korunmasının gerekliliği vurgulandı

Hükümetin 2024’te uygulamaya alacağı yeni vergi düzenlemeleri şahıs şirketi olan küçük esnafa ciddi vergi yükü getirecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...