Marinakis: 'Her 10 Serbest Çalışandan 7'si Asgari Ücretin Altında Beyan Veriyor' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Marinakis: ‘Her 10 Serbest Çalışandan 7’si Asgari Ücretin Altında Beyan Veriyor’

Yunanistan‘da 2024’te yürürlüğe girecek yeni yasayla birlikte özellikle serbest meslek sahipleri ciddi vergi artışlarıyla karşı karşıya kalacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, ERT televizyonunda yaptığı açıklamada, hükümetin yeni vergi yasa tasarısının “vergi kaçakçılığına karşı bir müdahaleler ağı” olduğunu belirtti ve hiçbir vergi oranında artış yapılmadığını ifade etti.

Marinakis’in dikkat çektiği en önemli konulardan biri, serbest çalışanların %71’inin asgari ücretin altında gelir beyanında bulunması oldu. Bu durumu vurgulayan Marinakis, hükümetin, vergi kaçakçılığını en aza indirme amacını ön planda tuttuğunu belirtti.

2024 yılından itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenlemelere göre, yeni serbest çalışanlar için özel hükümler olacak. Marinakis, “Yeni serbest çalışanlar için ilk üç yıl bu hükümler geçerli olmayacak. Dördüncü yıl için vergilendirilecek asgari ücret eşiği 10.000 evro olacak. Bu eşiğin %50 üzerinde bir kesinti yapılacak ve beşinci yıl için daha büyük bir kesinti uygulanacak.” dedi.

Hükümet Sözcüsü ayrıca, Yunanistan’ın son on yılda en yüksek doğruluk oranına sahip olduğunu belirtti. Bununla birlikte Marinakis, “Gayri safi harcanabilir gelirin üst üste iki yıl boyunca %7 arttığını göz önünde bulundurarak, hükümetin aktif bir şekilde ekonomik iyileştirmeler için çalıştığını” vurguladı. Marinakis, hükümetin üç ana alanda yoğunlaştığını belirtti: “Ücret ve emekli maaşı artışları, sıkı denetimler ve hedefe yönelik müdahaleler.”

Hükümetin bu yeni yasa tasarısı, vergi kaçakçılığına karşı alınan tedbirlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Hükümet yetkilileri dillendirmese de yeni yasayla birlikte özellikle serbest meslek sahipleri ciddi vergi artışlarıyla karşı karşıya kalacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...