2024 Enflasyon Tahminleri Yükseliyor: Merkez Bankaları Faiz İndirimlerini Erteleyebilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

2024 Enflasyon Tahminleri Yükseliyor: Merkez Bankaları Faiz İndirimlerini Erteleyebilir

Reuters, 2024 yılı için enflasyonun beklenenden daha yüksek seviyede seyredeceğini ve bu durumun merkez bankalarını faiz indirimleri konusunda daha temkinli olmaya itebileceğini açıkladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Ekonomistler Uyarıyor: Enflasyon Beklentileri Yükseliyor

Reuters’ın yaptığı ankete göre, 200 ekonomistin dörtte üçü gelecek yıl yüksek enflasyonun küresel ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini belirtti. Bu gelişme, özellikle faiz oranlarının daha uzun bir süre yüksek kalabileceği anlamına geliyor.

Faiz İndirimleri İkinci Yarıya Kayabilir

Birçok merkez bankası faiz oranlarını düşürmeyi planlasa da, bu sürecin 2024’ün ortasından itibaren başlayabileceği yönündeki görüş giderek daha fazla ekonomist tarafından ikinci yarıya kaydırılıyor. Bu, yılın başında yapılan tahminlere göre önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

Fiyat Artışları Hedefleri Tehdit Ediyor

Enflasyonun kontrol altına alınmasına rağmen, fiyatlar birçok merkez bankasının hedeflediği orandan daha hızlı artıyor. Bu durum, özellikle enflasyon hedeflerine ulaşmayı zorlaştırıyor.

Ekonomistler Ne Diyor?

BMO’nun Baş Ekonomisti Douglas Porter, “Para politikasının yeterince kısıtlayıcı olmadığını gözlemlemeliyiz,” diyerek, enflasyonun olası yükselişini göz ardı etmememiz gerektiğine dikkat çekiyor.

İlk Faiz İndirimi Ne Zaman?

Merkez bankalarının ilk faiz indirimini yapmaya neyin motive edeceği sorusuna ekonomistlerin çoğu, enflasyonun düştüğü anda faiz oranlarını daha az kısıtlayıcı hale getireceklerini belirtiyor. Ancak 70’i aşkın ekonomist, ilk faiz indirimlerinin küresel ekonomiyi desteklemeye yönelik bir hamle olabileceğini ifade ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sel Felaketi FETA - Beyaz Peynir Sektörünü Vurdu: Fiyat Artışı ve Kıtlık Kapıda

Teselya, Yunanistan – Financial Times’ın yeni yayınladığı bir rapora göre, Yunanistan’ın Teselya bölgesini vuran yıkıcı sel felaketi FETA ve beyaz peynir üretimi ve fiyatları üzerinde olumsuz etkiler yaratacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da enflasyon Ağustos'ta %2,7 arttı, gıda fiyatlarında çift haneli artış

Yunanistan’da, hükümetin almış olduğu önlemlerin etkileri henüz görülmedi ve enflasyon yükselmeye devam ediyor. Gıda, sebze ve diğer mal ve hizmet fiyatlarında belirgin artışlar meydana geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Enflasyon Ağustos'ta Yüzde 3,4'e Oldu

Yunanistan’da enflasyon, Eurostat’ın Uyumlaştırılmış Tüketici Fiyatları Endeksi verilerine göre Temmuz ayındaki yüzde 3.5 seviyesinden Ağustos ayında yüzde 3.4’e geriledi.
Devamını oku...