Yunanistan'da 112 Hattı Değişiyor: Okulların Kapanması Hakkında Bilgi Verecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 112 Hattı Değişiyor: Okulların Kapanması Hakkında Bilgi Verecek

Yunanistan‘da yaklaşan bir yasa tasarısı ile Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığı, artık krizlerin yönetiminde daha fazla yetkiye sahip olacak. Hükümet, bu tasarıyı yakın gelecekte Meclis’e sunmayı planlıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bakan Vassilis Kikilias, Yunanistan genelindeki tasarının aşırı hava olaylarını daha etkili bir şekilde yönetmek için devlet hizmetlerini bir plan dahilinde organize etmeyi amaçladığını belirtiyor.

50 Bin Evroya Varan Para Cezaları

Tasarının öne çıkan maddelerinden biri, ihmal sonucu çıkan yangınlara karşı 50.000 evro’ya kadar para cezası getirilmesi. Artık arazi sahiplerinin yaz aylarında arazilerini yabani otlardan temizlemek için bir beyanname sunmaları gerekecek.

112 Acil Hattı Yenileniyor

Tasarı, 112’nin daha geniş kapsamlı bir şekilde kullanılmasını öngörüyor. Acil bir durumda, 112 aracılığıyla trafiğin yasaklanması, okulların kapatılması gibi çeşitli yetkiler de devreye girecek.

Belediyeler de Sorumluluk Taşıyacak

Yunanistan Sivil Koruma Bakanlığı, belediyelerin ve bölgelerin de temizlik ve koruma çalışmalarını yakından izleyecek. Uyulmaması durumunda ağır cezalar uygulanacak.

Risk Değerlendirme Komitesi Kuruluyor

Ulusal Hava Servisi, Ulusal Gözlemevi gibi uzmanlaşmış kurumlar, yeni kurulacak bir risk değerlendirme komitesine katılacak. Bu komite, tehlikeli doğa olaylarını izlemek ve önleyici tedbirler almak için görevlendirilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...