Hangi ünlü Yunan ürünü birçok süpermarkette bulunamıyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hangi ünlü Yunan ürünü birçok süpermarkette bulunamıyor?

Yunanistan’da Nakşa (Naksos) adasının ünlü gravyer peyniri artık birçok süpermarkette bulunamıyor.

Konuyla ilgili olarak 9 Mayıs Pazartesi sabahı OPEN televizyonuna konuşan Nakşa Tarım Kooperatifleri Başkanı Dimitris Kapunis, ‘Hayvancılık tehlike alarmı veriyor, Nakşa’da yaklaşık 7 ton süt eksiğimiz var, bu da 700 kilo gravyer peyniri anlamına geliyor’ dedi.

‘Piyasada kıtlık olacak. Üreticiye destek olmaya çalıştık. Yurt dışından inek getirdik, üreticiler hayvansal ürünü azaltmaya başladılar, yem verememe noktasına geldiler’ diyen Kapunis, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Kesime giden 300 ineğimiz var. Arkası da geliyor. Yem fiyatları yükseliyor, gübre fiyatları yükseliyor, elektrik fiyatları yükseliyor, mazot fiyatları yükseliyor. Sonumuzun nereye varacağını bilmiyoruz. Üretici maddi olarak zarar ediyor, geçimini sağlayamıyor.’

Ürünün marketlerden eksilmesiyle ilgili olarak ise, Başkan, hayvan besicilerinin hayvanlarının sayısının azaldığını ve mevcut olanların da doğru beslenemesiğini söylerken, ‘Bu ürün bize özel bir ürün, Nakşa sütü ile yapılıyor, başka bölgeden süt ile olmuyor’ derken, hükümetten kendilerine destek çıkılmasını istedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...