Eva Kaili, babasından paraları saklamasını istemiş - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eva Kaili, babasından paraları saklamasını istemiş

Belçika’nın ‘Le Soir’ gazetesinin haberine göre ihraç edilen PASOK-KINAL AP Milletvekili Eva Kaili, evinde bulunan paranın büyük bir kısmını saklaması için babasınından ricacı olduğunu itiraf etti.

Ayrıca, AP Milletvekili’nin, Perşembe günü, tutukluluğunun devam edip etmeyeceğine karar verecek olan ön duruşma konseyinin huzuruna çıkması gerektiği de bildirildi.

İtalyan ‘La Repubblica’nin gazetesi internet sitesinde yer alan bir haberde ise, Yunan AP Milletvekilinin, Belçikalı savcı Michel Clez’in huzurunda Pancheri’nin faaliyetlerinden ve ayrıca paralı valizlerden haberdar olduğunu itiraf ettiğinden bahsediliyor.

Kaili, ‘Doğru, Bay Pancheri’nin faaliyetlerini biliyordum. Evimde valizler dolusu para olduğunu biliyordum’ dedi.

Makalede, ‘Muhtemelen başka bir şey yapamazdı, çünkü Belçika polisi evine girdiğinde babasını arayıp parayı saklaması talimatını veren oydu. Babası şehrin en güzel otellerinden biri olan Sofitel’de bir valiz dolusu parayla yakalandı’ deniyor.

Buna ek olarak, İtalyan gazetesi, Belçikalı müfettişlerden alınan belgelere atıfta bulunarak, ‘Kaili, kocasının tutuklanmasının ardından Pancheri’yi ve iki milletvekilini mevcut soruşturma hakkında uyarmaya çalıştı ve bu da sonunda yetkililerin onu da tutuklamasına yol açtı. İlk etapta bu planda yoktu’ diyor.

Raporlara göre, Kaili’nin hayat arkadaşı Francesco Giorgi sorgulandığında, Avrupa işlerine karışmak için hem Fas’ı hem de Katar’ı kullanan bir örgütün parçası olduğunu kabul etti.

Ayrıca, ‘Le Soir’e göre, Pancheri’nin Katar ve sosyalist AP Milletvekili Marc Tarabella’dan ‘hediye’ alan kişi olarak görünüyor.

Knack dergisi, 9 Aralık’ta gerçekleşen polis operasyonundan da bahsediyor.

‘Panik’ başlıklı söz konusu yazıda, ‘Polis, Francesco Giorgi’yi 9 Aralık Cuma günü European Quarter’daki dairesinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra durdurdu. Sonra Kaili paniğe kapıldı. Eski sunucu sadece babasıyla temasa geçmekle kalmadı, tutuklama emrine göre Pancheri’nin yanı sıra bu soruşturmada adı geçen iki AP Milletvekilini de uyarmaya çalıştı. Ki bunların isimleri verilmiyor’ ifadelerine yer veriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Posta Yoluyla Oy Kullanmaya İlişkin Yasa Tasarısı Parlamentoya sunuldu

Yunanistan’da posta yoluyla oy kullanma sürecini modernize etmek amacıyla yeni yasa tasarısı, Parlamento’ya sunuldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Stelios Kuloğlu SYRIZA’nın Avrupa Parlamentosu grubundan ayrıldığını açıkladı 

Avrupa Parlamentosu Parlamenteri Stelios Kuloğlu, SYRIZA lideri Stefanos Kasselakis’e yazdığı açık mektupla, SYRIZA’nın Avrupa Parlamentosu grubundan çekildiğini ve bağımsızlığını ilan etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Savcılık Doğruladı: Brüksel Saldırısının Faali Öldürüldü

Belçika’nın başkenti Brüksel’de iki İsveç vatandaşının hayatını kaybetmesine yol açan saldırının faili olduğu belirtilen kişi, polis tarafından bir kafede vurularak öldürüldü.
Devamını oku...