Eva Kaili’nin kocası suçunu itiraf etti: Beni tutun, eşimi bırakın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eva Kaili’nin kocası suçunu itiraf etti: Beni tutun, eşimi bırakın

Belçika gazetesi Le Soir ve İtalyan La Repubblica’nın elindeki mahkeme belgelerinin ortaya koyduğu gibi, Qatargate davasındaki gelişmeler, Eva Kaili’nin eşi Francesco Giorgi’nin davaya karıştığını itiraf etmesiyle hız kazandı.

Belgelere göre Giorgi, polise ve ardından savcı Michel Clez’e hem Fas hem de Katar ile bağlantıları olan ve Avrupa işlerine karışmayı amaçlayan bir örgütün üyesi olduğunu söyledi.

Giorgi’nin, eski bir Avrupa Parlamentosu Üyesi olan Pier Antoni Panzeri’nin gerçekten de söz konusu örgütün ‘beyni’ olduğunu doğruladığı söyleniyor.

La Repubblica’ya göre Giorgi, yolsuzluk davasını itiraf etti ancak Eva Kaili’yi savunarak Belçika makamlarından onu serbest bırakmalarını istedi. Gazeteye göre, ‘Kızımızın yanında olmalı’ dedi.

Brüksel’deki yargıçların önünde iki büklüm olan Giorgi, ‘İhtiyacım olmayan para için hepsini yaptım’ itirafında bulundu.

Öte yandan gazetenin söz konusu belgeyle ilgili sorusundan, eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Panzeri’nin avukatı özellikle rahatsız göründü. Avukat Laurent Ken ‘Hiçbir bilgim yok’ dedi ve şöyle devam etti:

‘Bu belgeye bizim erişimimizin olmaması ve sizin erişiminizin olması benzeri görülmemiş bir durum.’

Hatta bu sızıntının süreci tehlikeye attığını savundu.

Georgi itirafında, söz konusu ‘örgüt’teki rolünün parayı yönetmek olduğunu kabul ediyor. Ayrıca iki milletvekilini daha şüpheli ‘çerçevesine’ koyuyor: soruşturmalar sırasında adı duyulan Belçikalı Marc Tarabella ve İtalyan Andrea Coccolino.

Geçtiğimiz günlerde Belçika savcılığının Tarabella’nın evindeki bilgisayarları arayıp el koyduğu, ancak Avrupa Parlamentosu Üyesi’nin tutuklanmadığı hatırlanıyor.

Mark Tarabella, karakteristik bir şekilde ‘Katar’dan asla bir hediye kabul etmedim’ diyerek davayla herhangi bir ilgisi olduğunu reddetti.

Parlamento Üyesi’nin avukatı Maxime Toller Çarşamba gecesi Le Soir ve Knack’e ‘Bay Tarabella soruşturmanın iddia edilen unsurları hakkında yorum yapmayı düşünmüyor’ dedi.

Müvekkilinin adaletin emrinde olduğunu vurguladı ve herhangi bir kimseden herhangi bir hediye veya meblağ aldığını reddetti.

Belçika gazetelerinin Coccolino’nun parasal hediye alıp almadığı sorusuna, Avrupa Parlamentosu Üyesi’nin avukatı yanıt vermedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...