Yunanistan ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcıları Atina'da Buluştu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcıları Atina’da Buluştu

Yunanistan ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcıları, iki ülke arasındaki ticaret, ekonomi, enerji, ulaştırma, sağlık ve çevre gibi konuları kapsayan ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bir araya geldi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İki ülke arasında yapıcı bir diyalog yürütme amacı güden heyetler arası toplantı, Atina‘da gerçekleşti.

Olumlu Gündem ve Yapıcı Diyalog

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 16 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olumlu bir gündemi görüşmek üzere bir toplantı yapmıştı.

Devam Eden Görüşmeler

17 Ekim 2023 tarihinde ise, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Aleksandra Papadopoulou ile Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar arasında bir görüşme daha gerçekleşecek. Bu görüşmede Yunanistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konuların da ele alınması planlanıyor.

Bölgesel ve Uluslararası Konular

İki ülke arasında gerçekleşen bu görüşmeler, bölgesel ve uluslararası konuların da masaya yatırılacağı bir platform oluşturuyor. Her iki ülkenin Dışişleri Bakan Yardımcıları, bölgesel istikrar ve iş birliği için olumlu adımlar atmayı hedefliyor.


Bu toplantılar, iki ülke arasındaki mevcut siyasi ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yunanistan ve Türkiye’nin bölgesel ve uluslararası konulara dair ortak bir dil geliştirmesi, iki ülke arasında olumlu ve yapıcı bir atmosferin oluşturulmasına katkı sağlayabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...