Yeni Anket: ND ile SYRIZA arasındaki fark 19 puan - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Anket: ND ile SYRIZA arasındaki fark 19 puan

Yunanistan’da 8 Ekim yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Attica TV için yapılan Prorata anketine göre Yeni Demokrasi (ND) Partisi SYRIZA Partisi’ne karşı 19 puanlık kaydedeğer üstünlüğünü koruyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

8 Ekim Pazar günü yapılacak yerel seçimler göz önüne alındığında, ND Partisi destekli iki aday Atina Belediye Başkanlığı ve Attiki Eyalet Başkanlığı için önde gidiyor. Kostas Bakoyannis ve Nikos Hardalias sırasıyla Atina Belediyesi ve eyalet Başkanlığı için en büyük favoriler olarak görünmekte.

Prorata kamuyu anketine göre ND Partisi %34,5 ile önde giderken, onu %15,5 ile SYRIZA takip etmekte, PASOK’un oranı %11,5 iken KKE’nin ise büyük bir oy artışı göstermekte (%9,5). Yunan Çözümü de (%6) güçlenmiş görünürken, Spartalılar, Niki ve Pleisi Eleftherias partileri ise %2 ile %3,5 arasında bulunuyor.

Vatandaşların siyasi liderler hakkındaki imajına gelince, ankete katılanların %37’si Kiryakos Miçotakis hakkında olumlu görüş bildirirken, Dimitris Kuçumbas %28 ile ikinci, Kiryakos Velopulos %22 ile üçüncü, Stefanos Kasselakis ve Nikos Androulakis ise %17 ile dördüncü sırayı paylaşıyorlar.

Ankete göre SYRIZA’nın yeni genel başkanının muhalefet partisi seçmenleri tarafından bile halihazırda güvensizlikle karşılandığı, %41’inin kendisi hakkında ne olumlu ne de olumsuz bir görüşe sahip olduğunu, %13’ünün ise olumsuz bir imaja sahip olduğunu söylediği görülüyor.

Attika Bölgesi’nde Hardalias’ın liderliği

Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde yapılan anket, ülkenin en büyük belediyesinin yanı sıra en büyük eyaleti için verilen mücadeleye de odaklandı.

Attika Eyaleti “yarışında” Nikos Hardalias’ın liderliği güçlü. ND destekli eyalet başkanı adayı HArdalias oyların %40’ını alırken, onu Yannis Sguros (%13,5) ve Yorgos Ioakimidis (%12) takip ediyor.

Atina Belediyesi’nde Bakoyannis önde

Ankete göre belediye başkanlığına yeniden aday olan Kostas Bakoyannis %38 ile önde giderken, Kostas Zahariadis %14,5, Haris Dukas %9, Nikos Sofianos %8,5 ve cezaevinden aday olan Kasidiaris %8,5 oy oranlarına sahip.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...