Karda mahsur kalanlar 100 bin evroya kadar tazminat isteyebilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karda mahsur kalanlar 100 bin evroya kadar tazminat isteyebilir

Yunanistan’da 24 Ocak Pazartesi günü aşırı kar yağışı nedeniyle Attiki otobanında sürücüler mahsur kalmış, soğukta aç ve susuz yolların açılmasını beklemişlerdi.

Yaşanan bu tatsız olay sonrasında hükümet duruma müdahale ederken, vatandaşların Attiki Odos A.Ş.’den araç başı 2 bin evro tazminat hakkı olduğunu ve bunu isteyebileceklerini duyurmuştu.

Konuyla ilgili SKAI kanalına açıklamalarda bulunan Atina Esnaf Odası Başkanı Yannis Hacitheodosiu ise, karda saatlerce mahsur kalan vatandaşların çektikleri ‘psikolojik ızdırap’ nedeniyle şirketten 100 bin evroya kadar tazminat talep etme hakları olduğunu kaydetti.

Avukat Evita Varela ise, vatandaşların, özellikle de sağlıkları tehlikeye girenlerin her tür tazminat isteme hakkının olduğunu kaydederken, tazminatin ötesinde hukuki işlemler çerçevesinde sorumluların 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini de ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...