Dendias: Lozan Antlaşması tam olarak yürürlüktedir ve son kullanma tarihi yoktur - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias: Lozan Antlaşması tam olarak yürürlüktedir ve son kullanma tarihi yoktur

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türk-Yunan sınırlarını belirleyen ve 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması’na atıfta bulunarak açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, “Lozan Antlaşması, geniş bölgedeki devletler arasındaki ilişkilerin temeli olmaya devam edecektir. Uluslararası toplumda hiç kimse bu Antlaşmaya karşı çıkmayı düşünemez. Çünkü hiç kimse sınırları değiştirmeyi hayal edemez” dedi.

Yunan Milli Savunma Bakanı, 15 Eylül -17 Eylül tarihleri arasında Limnos’ta Yunanistan Uluslararası Hukuk ve Uluslararası İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen Lozan Antlaşması konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, “Lozan Antlaşması yürürlüktedir ve istisnasız yürürlükte kalacaktır. Ne son kullanma tarihi ne de revizyon tarihi vardır” ifadelerini kullandı. 

Dendias konuşmasını şöyle sürdürdü:

Lozan Antlaşması, ulusal sınırlarımızın uluslararası bir sözleşme çerçevesinde kesin olarak belirlenmesiyle toprak bütünlüğümüzün ve siyasi güvenliğimizin garantisidir. Çok az uluslararası antlaşma Lozan Antlaşması kadar dayanıklılık göstermiştir… Lozan Antlaşması, her şeyden önce sınırları düzenleyen ve uluslararası meşruiyet üreten bir metindir. Ve bu meşruiyet tarihsel kalıcılık anlamına gelir… Antlaşmanın hükümleri sadece Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri ilgilendirmiyor. Daha geniş bir jeopolitik öneme sahiptir.” 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...