Rapor: Yunanistan'da Her 5 Kişiden 1'i Yoksulluk Sınırının Altında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rapor: Yunanistan’da Her 5 Kişiden 1’i Yoksulluk Sınırının Altında

Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu (GSEE) Çalışma Enstitüsü Raporu acı gerçeği ortaya koydu: Ülkede her 5 kişiden 1’i yoksulluk sınırının altında

Yunanistan‘da ekonomik zorluklar ve yükselen fiyatlar, hanelerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta büyük güçlük yaşadığını gösteren bir raporun ortaya çıkmasına neden oldu. İşçi Konfederasyonu Çalışma Enstitüsü (INE-GSEE) tarafından yayımlanan rapora göre, ülkenin %36’sının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına işaret ediliyor.

INE-GSEE‘nin Yunanistan ekonomisi üzerine hazırladığı 199 sayfalık rapor, fiyat artışlarının reel ücretlerde %8’lik bir düşüşe yol açtığını ortaya koyuyor. Raporda, yoksullukla mücadele, güvensizlikle başa çıkma ve ücret artışı gibi konular Yunan ekonomisinin insan merkezli yöne odaklanmasını gerektiren başlıca meseleler olarak vurgulanıyor.

INE-GSEE Bilimsel Direktörü George Argitis, Yunan ekonomisinin krizlere ve durgunluğa karşı gösterdiği direnci vurgularken, AB’nin kamu borcunu artırmasına izin veren mali gevşemenin krizi aşmada yardımcı olduğunu belirtti. Ancak Argitis, 2024’ten itibaren AB’nin mali politikalarının daha katı hale gelmesi ihtimaline dikkat çekti.

Raporun önemli bir bulgusu, işsizlik oranının azalmasına rağmen reel ücretlerde artış yaşanmamasıdır. Son iki yılda Yunanistan‘da nominal ücretler önemli ölçüde artmasına rağmen, reel ortalama ücret %8,7’lik bir düşüş göstererek gelir dağılımında negatif bir etkiye yol açtı.

2021-2022 döneminde, çocuksuz ailelerin %36’sının temel ihtiyaçları karşılamakta büyük zorluk yaşadığına dikkat çekilen raporda, bu oranın AB-27 ülkelerinde sadece %6,1 olduğu ifade edildi. Aynı dönemde Yunanistan‘da hanelerin %46,3’ü acil bir harcamayı karşılayamadığını bildirmişti.

Raporda ayrıca, Yunanistan‘da yaşayan bireylerin neredeyse beşte birinin göreli yoksulluk sınırının altında yaşadığına dikkat çekildi. 2022 yılında bu oran bir miktar düşse de (%18,8), bu hala ciddi bir sorun olarak kalmaya devam ediyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Home » Rapor: Yunanistan’da Her 5 Kişiden 1’i Yoksulluk Sınırının Altında

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Milyar Euroluk Hasar Tahmini!

Worth reading...