Yunanistan Prof. Lekkas'tan Milyar Euroluk Hasar Tahmini - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Milyar Euroluk Hasar Tahmini!

Görsel arşivden kullanılmıştır.

Yunanistan‘da etkili olan Daniel fırtınası, ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde sel ve heyelanlara neden oldu. Fırtınanın etkilerini değerlendiren Ulusal Bilimler Akademisi’nden Prof. Efthimios Lekkas, hasar maliyetinin 1 milyar evro’yu aşacağını tahmin ediyor.

Lekkas,Yunan devlet televiyonu ERT’e yaptığı açıklamada, “Burada birçok durumda 700, 800, 900 mm’nin üzerinde yağmurla karşı karşıyayız” dedi.

Lekkas, fırtınanın etkilerinin, Bakanlığın Avrupa Birliği’nin talimatlarıyla geçmişte yayınladığı sel haritalarını çok aştığını belirterek, “Son üç ya da dört yılda, milenyumun sel olaylarını aşan iki olay yaşadık” diye konuştu.

Fırtına nedeniyle şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı ve binlerce kişi tahliye edildi. Sel suları, yüzlerce ev ve iş yerini sular altında bıraktı, altyapıya büyük zarar verdi.

Yunan hükümeti, fırtınanın neden olduğu zararları gidermek için acil yardım paketi açıkladı. Paket kapsamında, sel mağdurlarına maddi yardım yapılması, altyapının onarılması ve vatandaşların zararlarının karşılanması için çalışmalar yapılacak.

Daniel fırtınası nedeniyle meydana gelen zarar ve hasarın maliyeti konusunda ise Prof. Efthimios Lekkas, bir milyar evroyu aşacağı tahmininde bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...