Dadia Ormanı'nda yangın sonrası hayvan kurtarma operasyonu için gönüllü aranıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dadia Ormanı’nda yangın sonrası hayvan kurtarma operasyonu için gönüllü aranıyor

Batı Trakya‘da bulunan Dadia Ormanı‘ndaki yangın, Yunanistan‘ın en büyük doğal yaşam alanlarından birini büyük bir yıkıma uğrattı. Yangından kurtulan hayvanlar için acil yardım gerekiyor.

Save your hood adlı çevre örgütü, ANIMA – Yaban Hayatı Koruma ve Bakım Derneği ile işbirliği içinde, 6 Eylül Çarşamba günü saat 16:30’da, yangın sonrası ilk kez bir gönüllü kurtarma operasyonu düzenleyecek.

Gönüllülerin, yanan ormanda yangından kıl payı kurtulan hayvanları aramaya ve kurtarmaya yardım etmesi bekleniyor. Ayrıca, yangının kurbanlarını da kayıt altına almak için gönüllülere ihtiyaç var.

Gönüllü olmak isteyenler, Save your hood kuruluşunun internet sitesinden veya sosyal medya hesaplarından bilgi alabilir.

Gönüllü kurtarma operasyonu, yangın bölgesindeki güvenliği sağlamak için güvenlik kurallarına tam uyum içinde gerçekleştirilecek.

Dadia Ormanı, Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde Türkiye sınırına yakın bir bölgede yer alıyor. Orman, koruma altındaki kara akbaba ve karatavuk dışında birçok yabani hayvana ev sahipliği yapıyordu. Orman yangınları nedeniyle bölge tamamen zarar görmüş durumda.

Gönüllülerin katılımı, yangından zarar gören hayvanların kurtarılmasına ve yerel biyoçeşitliliğin korunmasına önemli bir katkı sağlayacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Home » Dadia Ormanı’nda yangın sonrası hayvan kurtarma operasyonu için gönüllü aranıyor

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...