Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği'nin Kapatma Davası Görüşülüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin Kapatma Davası Görüşülüyor

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği, Rodop Asliye Savcılığı tarafından başlatılan kapatma davası ile bir kez daha gündemde.

Derneğin faaliyetlerinin sona erdirilerek kapatılması talebiyle açılan dava 6 Eylül Çarşamba günü Gümülcine Adliyesi’nde görüşülecek.

Hatırlanacağı üzere, Fenerbahçeliler Derneği’ne yönelik daha önce açılan kapatma davası geri çekilmişti. Ancak, savcılık tarafından derneğin kapatılması talebiyle yeni bir başvuru yapıldı ve dava yeniden açıldı.

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği ile ilgili olarak isminde “Batı” kelimesinin geçmesi ve Yunanistan’ın milli çıkarlarına aykırı olduğu iddiasıyla açılan dava çer-çeveisnde dernek yöneticileri son dokuz ay içinde üçüncü defa hakim huzuruna çıkacaklar.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, yarınki duruşma ile ilgili şu ifadelere yer verildi: “Yeni açılan kapatma davamız 6 Eylül Çarşamba günü Gümülcine Adliyesi’nde sabah saat 08:00’de görülecektir. Kuruluşumuzun 10. ayını kutlarken, 3 kez adliye koridorlarında bulunacağımız bir döneme giriyoruz.”

Öte yandan, Kafkasköy (Thrilorio) Pontuslular Spor ve Kültür Derneği’nin de Fenerbahçeliler Derneği aleyhine davaya müdahil olduğu bildirildi. Bu gelişmeler, Batı Trakya’da derneklerin faaliyetleri ve hukuki süreçlerle ilgili yakından takip edilen bir konu olarak dikkat çekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği 'kapatma' davasından kurtuldu

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği hakkında açılan ‘kapatma’ davası, savcının itiraz başvurusunu geri çekmesi üzerine dava kapandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği yöneticileri hakim karşısında

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin kapatılması talebiyle Rodop Savcılığı tarafından açılan davanın 22 Mart Çarşamba Gümülcine Adliyesi’nde görüleceği açıklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’ne kapatma davası açıldı

Yunanistan’da geçtiğimiz aylarda Gümülcine kentinde kurulan Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’ne kapatma davası açıldığı duyuruldu.
Devamını oku...