Gümülcine Nimfea’daki yangın kontrol altına alındı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Nimfea’daki yangın kontrol altına alındı

Gümülcine (Komotini) Belediyesi’ne bağlı, Dereköy (Pandrosos) ve Kozluköy (Karidia) köyleri arasındaki ormanlık alanda bugün çıkan yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Gümülcine (Komotini) şehrinde Nimfea ormanında çıkan yangın kontrol altına alınırken tedbir olarak itfaiye, ordu ve gönüllüler teyakkuz halindeler.

Yangının kontrol altına alındığını açıklayan Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Çalikidis yaptığı açıklamada, “Bölgemizde hemen harekete geçen tüm yetkili ekiplere büyük bir teşekkür ve çok tebrikler. Rodop’un akciğeri kurtuldu! Meryem Ana bizimleydi.” ifadelerini kullandı.

İtfaiye, sivil koruma, polis, belediye ve gönüllüler bugün öğle saatlerinde gökyüzünde ilk duman göründüğü andan itibaren büyük bir operasyon düzenlendi. Nimfea ormanında çıkan yangına Yunan Kurtarma Timi gönüllüleri, Yunan Kızıl Haçı, ulusal muhafızlar ve gönüllüler de mücadele etti.

İtfaiyenin verdiği bilgiye göre, yangına 4 grup yaya, 21 araç ve bir yangın söndürme uçağı Canadair, 2 Petzetel uçak ve bir helikopter olmak üzere toplam 66 itfaiyeci, itfaiye araçları ve yerel yönetimlere ait araçlar müdahale etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...