İkonomu: Eski taftotita iki yıl sonra geçersiz olacak! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İkonomu: Eski taftotita iki yıl sonra geçersiz olacak!

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Yannis İkonomu, eski kimlik kartlarının (taftotita) bugünden itibaren iki yıl sonra, 31 Ağustos 2026’da geçersiz olacaklarını açıkladı.

İkonomu, SKAI televizyon kanalında yayınlanan “Bugün” programında yaptığı açıklamada, yeni kimlik kartlarının hem hava yolculuğu hem de sahtecilik açısından daha güvenli olması için vatandaşların hayatını değiştirecek yeni bir gerçeklik olduğunu söyledi.

Bakan İkonomu, eski kimlik kartlarının ise 25 Eylül 2023’ten itibaren yenileriyle değiştirilmesine başlanacağını belirterek, protestoları ve polis karakollarındaki kuyrukları “anlamsız” olarak nitelendirdi.

Eski kimlik kartlarının geçerliliğini yitirmesi, bazı vatandaşlar arasında “gözetim” endişelerine yol açtı. Ancak Bakan İkonomu, bu endişeleri “saçma sapan teoriler” olarak nitelendirdi.

İkonomu, yeni kimlik kartlarının yalnızca vatandaşların kimliğini doğrulamak için kullanılacağını ve herhangi bir gözetim amacına hizmet etmeyeceğini söyledi.

Yeni kimlik kartları, biyometrik veriler de dahil olmak üzere daha fazla bilgi içerecek. Bu, taftotitaların sahteciliğe karşı daha dayanıklı olmasını sağlayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...