İskeçe’de kimlik yenilemek için en yakın randevu Ekim’de - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de kimlik yenilemek için en yakın randevu Ekim’de

Yunanistan’da pekçok vatandaş, Eylül’den itibaren verilecek yeni kimlik kartlarını istemediği için şimdiden eski tip kimlik çıkarmak için polis merkezlerine akın etmiş durumda.

Söz konusu vatandaşların büyük bir kısmı, yeni tip kimliklerin güvenilirliğinden endişe duyuyor, pekçoğu Aziz Paisios ve Aziz Porfirios gibi Kilisenin modern Azizlerine atıfta bulunarak, yeni tip kimlikleri reddetmelerini ‘çip’ ile ilgili kehanetlere dayandırıyor.

Aynı zamanda Daimi Kutsal Sinod, sorumlu bir pozisyon alana kadar din adamlarına ve insanlara bölücü hareketler yapmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ilinde ise Kimlik Bürosu dışında ‘kuyruk’olmayabilir, ancak İskeçe halkının eski kimlik kartlarının yeniden verilmesine ilgisi de bir o kadar yoğun, tek fark bu hizmetlerin randevuyla yapılması.

İskeçe Polis Sendikası Hareketi başkanı Nikos Gounaridis’in açıklandığı üzere, bugün birisi randevu talep etse, ancak Ekim ayına alabilir.

Gunaridis şunları kaydediyor:

‘Resmi olarak bildiğimiz kadarıyla 11 Eylül’den itibaren yeni kimlikler ortaya çıkmaya başlıyor. Zaten yaz aylarında birçok İskeçeli yurt dışından gelip bunları değiştirmek istemesi nedeniyle kimlik ve pasaport verilmesine yönelik talep arttı. Artık kimlik değiştirme meselesi de var. Sadece İskeçe’de günde sekiz saat içinde verilebilecek belirli sayıda kimlik kartı var ve planlanmış randevular var. Bu nedenle diğer şehirlerde karşılaştığımız aşırı kalabalık hakim olmuyor. Mesela bugün kimlik randevusu için ararsanız ekim ayına rezervasyon yaptırıyorlar.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...