Yunanistan'da hastaneler çökme tehlikesiyle karşı karşıya: 7 gün içinde 7 doktor istifa etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da hastaneler çökme tehlikesiyle karşı karşıya: 7 gün içinde 7 doktor istifa etti

Yunanistan‘da, hastanelerde görev yapan doktorların istifası artıyor. Bir hafta içinde 7 doktor istifa etti ve önümüzdeki günlerde daha fazla istifa bekleniyor.

İstifa eden doktorlar, kötü çalışma koşullarını ve düşük maaşları gerekçe gösteriyor. Doktorlar, hastanelerin yetersiz kadrolu olduğunu ve uzun çalışma saatlerine maruz kaldıklarını söylüyor. Ayrıca, maaşların düşük olduğunu ve hayat pahalılığının artmasıyla geçinmekte zorlandıklarını belirtiyor.

İstifa eden doktorların yerine yeni doktorlar bulunamıyor. Bu nedenle, hastanelerin hizmet verememeye başladığı ve hastaların mağdur olduğu bildiriliyor.

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, doktorların istifasını engellemek için bir dizi önlem aldı. Ancak, bu önlemler sonuç vermedi ve istifalar devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı, doktorların istifasını engellemek için daha fazla önlem almakla karşı karşıya. Aksi takdirde, hastaneler çökme riski altında olacak.

İşte istifa eden doktorların sayısı ve istifa nedenleriyle ilgili bazı ayrıntılar:

  • Sparta Hastanesi’nde 3 patoloji uzmanı istifa etti. Doktorlar, personel yetersizliği ve iş yorgunluğunu gerekçe gösterdi.
  • Hanya Hastanesi’nde 4 uzman cerrah istifa etti. Doktorlar, Acil Servis’teki tıbbi personel yetersizliğinin Genel Cerrahi bölümlerinin çalışmasını zorlaştırdığını veya imkansız hale getirdiğini belirtti.
  • Venizelion Hastanesi’nde 2 uzman doktor (Patolog ve Hematolog) istifa etti. Doktorlar, son zamanlarda 7. YPE yönetimi Kandiye’deki hastanelerde çalışan doktorları, istifalar nedeniyle Patoloji Kliniği’nin de dağılma aşamasında olduğu Resmo’daki hastanede nöbet tutmaya zorladığını belirtti.

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, doktorların istifasını engellemek için daha fazla önlem almakla karşı karşıya. Aksi takdirde, hastanelerde işleyiş durma noktasına gelecek.

Hatırlanacağı üzere Doktor Çetin Mandacı da görev yaptığı hastane önünde oturma eylemi gerçekleştirierek çalışma şartlarını protesto etmiş ve istifasını sunmuştu.

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) ili eski PASOK Milletvekili ve İstanköy (Kos) Hastanesi doktorlarından Çetin Mandacı, hastane avlusunda bir oturma eylemi gerçekleştirmiştii.

Doktor Mandacı, oturma eyleminde, üzerinde “Sınıra ulaştım. Yardım istiyorum…” yazılı bir dövizi elinde tutarak tepkisini göstermişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...