Milletvekili Kukutsi, Altın Şafak’tan istifa etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Kukutsi, Altın Şafak’tan istifa etti

Milletvekili Kukutsi, Altın Şafak’tan istifa etti

Dimitris Kukutsis Altın Şafak Partisi Parlamento Grubundan istifa ederek yoluna bağımsız milletvekili olarak devam etme kararı aldı.

Kukutsi’in istifa mektubunu parlamento başkanına sunmasıyla birlikte Altın Şafak’ın meclisteki sandalye sayısı 17’ye düştü. Böylece PASOK ve DİMAR’dan oluşan Demokratik İttifak’ın Parlamento Grubu, SYRIZA ve ND’den sonra mecliste en çok sandalyesi olan üçüncü grup konuma geldi.

Milletvekili Kukutsis istifasıyla ilgili Best televizyon kanalına yaptığı açıklamada “zamanla partiye katılan eski statüko kalıntılarının, zamanı geçmiş milliyetçilerin partinin güçlenmesine engel teşkil ettiğini” ifade erken “Altın Şafak, bütün engellerin üzerinden geçebilecek bir at ancak bazıları ustaca sırtına yük yüklüyor ve partinin gemlerini tutuyor” dedi. Kukutsis “Tüm bu ağırlıklar karşısında kendimi güçsüz ve yalnızlaştırılmış hissettiğim andan itibaren, etik açıdan onların yanında yer alamayacağıma karar verdim ve ayrılmayı tercih ettim” ifadelerini kullandı ve sandalyesini partiye teslim etmemesiyle ilgili olarak ise “milletvekili olarak tutuklandım ve milletvekili olarak yargılanacağım” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et