Gümülcine hastanesinde neler oluyor: İstifa eden edene - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine hastanesinde neler oluyor: İstifa eden edene

Gümülcine hastanesinde neler oluyor: İstifa eden edene

Gümülcine (Komotini) Devlet Hastanesi’nde son günlerde benzeri görülmemiş gelişmeler yaşanıyor.

Gerek Gümülcine Devlet Hastanesi Müdürü Yorgos Filippidis’in gerekse de Gümülcine Hastanesi Çalışanları Derneği Başkanı Kosmas Filippidis’in Rodop Savcısı Konstantina Melissari ile sorunlu işbirliğini gerekçe göstererek istifa ettikleri haberleri yerel basına yansıdı.

Kosmas Filippidis konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda Savcı Melissari ile ilgili şikayetlerini dile getirirken “İcraatımıza müdahale ediyor ve bize sorun yaratıyor. Bu yeni bir durum değil. Çocukların hastanede misafir edilmesi konusuyla ilgili bir durum” dedi.

Hastane Müdürü de Azınlıkça’nın aktardığına göre dernek başkanı gibi yaptıkları öneri ve tavsiyelerin dikkate alınmadığını ve bunun sonucunda ise başka kurumlarda bulunması gereken çocukların çile çektiğini ifade ediyor. Kostas Filippidis “Kavala ve Drama’da çocukların misafir edilebileceği kurumlar var. Çocukların hastanede kalmasına gerek yok. Aile ortamlarından uzaklaştırıldıktan sonra hastaneye muayene olmak için geliyorlar. Savcı ise burada (hastanede) kalmaları gerektiğini düşünüyor. Çalışanların izinlerini erteleyerek 50 gün boyunca çocuklara baktığımız oldu” diyor.

Hastane müdürünün istifası henüz kabul edilmiş değil ve bu konu hakkında önümüzdeki günlerde gelişme yaşanması bekleniyor. Hastane Müdürlüğünü geçici olarak Konstantinos Mavromatidis üstlenmiş durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.