Nihayet yangın yüzünden hükümette istifa geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nihayet yangın yüzünden hükümette istifa geldi

Nihayet yangın yüzünden hükümette istifa geldi

Yunanistan’ın Atikti bölgesinde bulunan Mati’de çıkan yangınlar sonrası Vatandaşı Korumadan Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Nikos Toskas istifa etti.

Yunanistan’ı yasa boğan Attiki yangının üzerinden 11 gün sonra Toskas yeniden istifasını Başbakana sundu ve bu kez Aleksis Tsipras istifayı kabul etti.

Vatandaşı Koruma Bakanlığı Yunanistan’da İçişleri Bakanlığına bağlı Bakan Yardımcılığı düzeyinde olduğu için, Toskas’ın istifası sonrası tüm yetkileri de İçişleri Bakanı Panos Skourletis’e geçmiş oldu.

İstifa eden Vatandaşı Korumadan Sorumlu Bakan Yardımcısı Toskas ise yaptığı ilk açıklamada Başbakan Aleksis Tsipras’a kendisine gösterdiği güvenden dolayı teşekkürlerini sunarken “Doğal afet ve Mati’de bu kadar can kaybı, görevime devam etme irademi aşıyor. İstifamı ilk andan itibaren sunmuştum. Hayatım boyunca bu memleketi ve vatandaşları korumak ve savunmak için uğraştım. İtfaiye, ordu, polis ve sahil güvenlik ekipleri başta olmak üzere yangını söndürmek için gönüllü olarak mücadele eden herkese teşekkürü bir borç bilirim. Beni destekleyenlere ve özellikle de zorlu anlarımda yanımda bulunanlara da şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.