İskeçe'ye gelen Miçotakis: Türkiye ile ilişkilerimiz dini azınlıkla ilgili efsanelerle zehirlenmemeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’ye gelen Miçotakis: Türkiye ile ilişkilerimiz dini azınlıkla ilgili efsanelerle zehirlenmemeli

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 27 Nisan Perşembe günü İskeçe‘yi ziyaret etti. Batı Trakya ve azınlık sorununu Türkiye ile görüştüklerini kabul eden Miçotakis “Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler dini azınlıkla ilgili efsanelerle zehirlenmemeli” dedi.

Yunan hükümetleri “Batı Trakya ve azınlık konularını” Türkiye ile görüşmediklerini ve Yunanistan’ın iç meselesi olduğu tezini savunuyor. Başbakan Miçotakis ise İskeçe’de yaptığı konuşmada bu tezin tersine “Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler dini azınlıkla ilgili efsanelerle zehirlenmemeli” ifadesini kullandı. Hatırlanacağı üzere, Yunan yetkililerin aksine Türk yetkililer ise Yunanistan ile yürütülen ikili temaslarda her zaman Batı Trakya Türkleri sorunlarını konuştuklarını” açıklıyorlar.

Dün sabah saatlerinde Kavala’yı ziyaret eden Miçotakis, aynı gün öğleden sonra ise İskeçe’ye geldi. İskeçe’deki bir fabrikayı ziyaret eden Miçotakis, İskeçe kapalı amfitiyatrosunda bölgedeki partililere hitap etti.

Miçotakis, konuşmasında azınlık ve Türkiye ile ilişkiler konusuna da değindi. ND Partisi lideri, “Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler dini azınlıkla ilgili efsanelerle zehirlenmemeli” dedi.

Miçotakis, Batı Trakya’nın farklı kültürdeki vatandaşların uyum ve barış içinde yaşadığı bir bölge olduğunu belirterek, yasalar önünde eşitlik politikasını ilk olarak babası Konstantinos Miçotakis’in uygulamaya koyduğunu söyledi.

Batı Trakya’yla ilgili olarak, içte yasalar önünde eşitliğe, dışta ise uluslararası hukuk kuralları ve iyi komşuluk ilişkilerine dayanan bir anlayışa sahip olduklarını iddia eden Miçotakis, “Avrupa şemsiyesi olan Yunan vatandaşlığı altında barış içinde yaşayan Müslüman ve Hristiyanların yaşadığı Trakya’dan samimi bir şekilde komşularımıza seslenmek istiyorum. Şunu söylemek isterim ki, Yunanistan ve Türkiye seçime doğru gidiyor. İki ülke arasındaki ilişkiler, seçim yarışındaki gerginliğe malzeme olmamalı. Ayrıca ilişkilerimiz Trakya’daki dini azınlıkla ilgili efsanelerle zehirlenmemeli. Başka amaçların aracı haline gelmek isteyen herhangi bir vatandaşımızın olduğunu sanmıyorum. Türk yöneticilerin çok iyi anlaması gerekir ki anlaşma ve tarih tahrif edilerek gerçekler değiştirilemez. Tabii ki haritada bulunan ve her zaman mavi kalacak olan Yunan adaları ve bölgeleri de kırmızıya boyanarak gerçekler değiştirilemez” dedi.

AZINLIKÇA – BATI TRAKYA – YUNANİSTAN

Azınlıkça’yı Google Haberler’de Takip Et!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...