Miçotakis’ten ‘ya beni seçersiniz, ya da kaos olur’ tehdidi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis’ten ‘ya beni seçersiniz, ya da kaos olur’ tehdidi

Yunanistan’ın Kavala ilinin Eleftheroupoli ilçesinden vatandaşlara seslenen Başbakan Kiryakos Miçotakis, ‘Seçim ikilemi sadece ileri ya da geri değil, istikrar ya da kaostur’ dedi.

Miçotakis, SYRIZA’yı vertigo yaşamakla suçlarken, Varufakis’in alternatif ‘Dimitra’ planıyla ilgili olarak ise ‘Bu kadar tehlikeli olmasaydı komik olabilirdi’ dedi.

Miçotakis şöyle konuştu:

‘Muhalefetin bir ‘vertigo’ içinde olduğunu duyuyorum. İlk başta mağluplar hükümeti kuracaklarını ima ediyorlardı. Şimdi azınlık hükümetinden bahsediyorlar. 10-15 milletvekili eksiğimiz varsa, dedi sayın Çipras, önemli değil, MeRA 25 destekleyecek. Ve kim? Ve KKE!’

‘‘Dimitra’, o kadar tehlikeli olmasaydı komik olurdu. Bu tartışma neden yeniden gündeme geldi? Çünkü kaybedenler hükümetini tasavvur edenler çok iyi biliyorlar ki Varufakis Bey’e ihtiyaçları var çünkü aksi takdirde rakamlar çıkmıyor. 2015’in ilk yarısında yaşananları tam olarak bize hatırlatan sayın Varufakis’in kendisidir. Olanları asla unutma. Emeklilere söylememe gerek yok. Çünkü 60 evroyu almak için sıra beklerken ülkenin nasıl uçurumun kenarına geldiğini hatırlarlar. Aynı şeyi tekrar yapmalarına izin verme. Bu uzak senaryoyu engellemenin tek yolu, ND’nin 21 Mayıs’ta sandıkta güçlü olması.

Yani ikilem arkadaşlar, sadece ileri ya da geri değil. Çok basit bir şekilde kahehanede söyleyeceğiniz gibi söylemek gerekirse, , istikrar veya kaos. Bugün hükümet için ND’den başka bir öneri yok. Dinlediğim tek şey kapalı odalarda geçen sohbetler. Yol açacakları tek şey, ülkenin bugün ihtiyaç duymadığı uzun süreli istikrarsızlık ve anarşidir.’

Miçotakis, anketleri sorgulayanlara da atıfta bulunarak şunları kaydetti:

‘Son zamanlarda panik içinde kamuoyu yoklamalarını sorgulamak isteyen bazı insanlardan çok şey duyduğum için onlara cevap veriyorum: Ülkede nereye gidersem gideyim anket yapmaya ihtiyacım yok. Bugün burada olan kalabalığı görüyorsunuz. Her yerde insanlar çıkıp toplantılarımıza katılıyor. Bizi destekliyor. ND’nin bu seçimde büyük kazanma potansiyeline sahip olduğundan şüphe duyanlar için en iyi anket ve en iyi cevap sizsiniz.’

Özellikle gençlere seslenen Miçotakis, 21 Mayıs seçimlerinde onları ‘geçmişinden utanan ve hiçbir şeyi olmayanlara’ değil, daha iyi iş, konut ve terfi garantisi veren ND partisini seçmeye çağırdı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...