95 yaşındaki efsane Glezos’tan uzun yaşam sırları - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

95 yaşındaki efsane Glezos’tan uzun yaşam sırları

95 yaşındaki efsane Glezos’tan uzun yaşam sırları

Yunan solunun efsane isimlerinden Manolis Glezos “Uzun yaşam, realist bir hedef” başlıklı uluslararası bir konferansa özel davetli olarak katıldı.

95 yaşındaki Glezos uzun yaşamın sırlarını “yaşama isteği, aktif olma ve iyi beslenme” olarak sıraladı. Her üç etkenin aynı oranda etkili olduğunu belirten Glezos, her bir etkeni ayrı ayrı analiz ederek kendi yaşamından örnekler verdi. 1942 yılında henüz üniversite öğrencisiyken ciddi bir şekilde rahatsızlanıp kan tükürmeye başladığında doktorların kendisine 2-3 gün ömür biçtiğini söyleyen Manolis Glezos “Anneme, doktoru dinleme, öleceğim filan yok dedim” ifadelerini kullandı.

Mücadele yıllarında her çatışma öncesi yoldaşlarıyla toplandıklarını anlatan Glezos “Eğer ben ölürsem beni unutmayın diye birbirimize söylerdik.. Ben yaşadığım halde hayatını kaybeden onca insanı nasıl unutabilirim ki?” dedi.

Oldukça faal bir yaşam sürdüğünü ve bunun da uzun yaşamasında etkili olduğunu kaydeden Glezos beslenmesiyle ilgili olarak ise 2-3 saat arayla gün içerisinde 5 öğün yemek yediğini anlattı.

Her sabah hiç çiğnemeden temiz bir parça sarımsak yuttuğunu, daha sonra içine bir kaşık bal ilave ettiği limon suyunu içtiğini ve bol zeytinyağlı yumuşak peynir ile birlikte iki peksimet yediğini ifade eden Glezos, öğle yemeği öncesi meyve ve özellikle de kivi yediğini kaydediyor. Öğle yemeğinde ise “oldukça iyi beslendiğini” ifade eden 95 yaşındaki Glezos bu öğünün salata, et veya balık içerdiğini, kendisinin balığı tercih ettiğini ve bununla birlikte şarap veya bira içtiğini kaydetti. Efsane Glezos akşam meyve yiyerek ve gece de yoğurtla beslenmesini tamamladığını kaydetti.

Son olarak en büyük sorununu anlatan Glezos “Dostlarım ölüyor ve ben yaşıyorum. Bugün için en büyük sorunum bunu nasıl aşacağımdır, benim eziyetim de bu” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et