Yunanistan Türkiye'ye yeni arama kurtarma ekibi gönderiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Türkiye’ye yeni arama kurtarma ekibi gönderiyor

Yunanistan’dan, Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla ikinci bir ekip daha görevlendirildiği açıklandı

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in talimatıyla ve İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stilyanidis’in koordinasyonuyla, Selanik’ten Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçakla yola çıkan Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimine (EMAK) bağlı 15 itfaiyeci, 1 arama kurtarma köpeği ve iki aracın Türkiye’deki çalışmalara katılacağı duyuruldu.

Yunan arama kurtarma ekibine uzman bir mühendis, üç doktor ve acil müdahale sağlık personelinin eşlik edecek.

Hatırlanacağı üzere Yunanistan’dan giden ilk ekip, Hatay’da yaptıkları çalışmalarda, 50 yaşlarında bir erkek, 7 ve 9 yaşlarında 2 kız çocuğu ile 15 yaşındaki bir genci enkaz altından kurtarmıştı.

Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimine (EMAK) bağlı arama kurtarma uzmanı 21 itfaiyeci, 2 doktor, 3 acil yardım sağlık personeli, 2 arama kurtarma köpeğinden oluşan ilk ekip pazartesi günü Yunan Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 tipi uçakla Atina yakınlarındaki Elefsina Havaalanı’ndan Türkiye’ye yola çıkmış ve Hatay’da göreve başlamıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...