Mercedes-Benz Yunanistan’da el değiştirdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mercedes-Benz Yunanistan’da el değiştirdi

Dünyaca ünlü Mercedes-Benz firmasının Yunanistan’daki temsili, yeni bir kompozisyon ve mülkiyet statüsüyle başka bir döneme giriyor.

1 Şubat 2023, Mercedes-Benz Yunanistan’da yeni bir sayfa açıyor ve yeni sahibi şimdiden sabah saat 8:30’da Alman şirketin Kifissia’daki tesislerinin kapısından girdi.

Yunan delegasyonunun geçtiğimiz Ağustos ayında açıkladığı gibi, Mercedes-Benz Hellas’ın İsviçreli Emil Frey Group’a satıldığını ve bugünün yeni sahipliğin resmi ilk günü olduğu hatırlatılıyor.

Mülkiyet değişikliği, Mercedes-Benz Hellas’ın Yunanistan’da Mercedes-Benz ve smart ve Hafif Ticari Araçlar, Mercedes-Benz ve Fuso Kamyonlar ile Mercedes-Benz ve Setra Otobüslerin ticari faaliyetlerini tek bir çatı altında sürdürmesine olanak tanıyacak.

Eski Daimler AG grubu, Aralık 2021’den itibaren iki bağımsız Gruba (Mercedes-Benz Group AG ve Daimler Truck Holding AG) ayrıldı.

Emil Frey Grubu ile Mercedes-Benz Yunanistan, Mercedes-Benz AG’nin uzun vadeli ortağı olan, birçok Avrupa pazarında Mercedes-Benz araçlarının Satışı ve Onarımı konusunda geniş deneyime sahip, deneyimli ve güvenilir yeni bir hissedar buluyor.

Mercedes-Benz Hellas’ın sahiplik rejiminin değişmesiyle birlikte bugün olduğu yerde müşterilerine Satış ve Teknik servis hizmetlerinin kesintisiz olarak sunulması sağlanırken, aynı zamanda şirketin adı ‘Star Automotive Hellas’ olarak değiştirilmiştir.

Bu nedenle Yunanistan’daki Mercedes-Benz, 2021’de 620.000’den fazla satışla birkaç yıldır Avrupa’nın en büyük araç dağıtım ağı olan Emil Frey Group’un en yeni üyesi olarak bugünden itibaren Yunan otomobil pazarında yeni bir gelişim rotasına giriyor.

Emil Frey Group, 2017’den beri 678’den fazla satış noktasıyla Avrupa’nın en büyük otomobil ticaret grubudur ve birçok Avrupa ülkesinde ve çeşitli markaların ithalatçısı olarak faaliyet göstermektedir.

Hikayesi 1924 yılında İsviçre’nin Zürih kentinde, şirketin kurucusu Emil Frey’in ilk otomobil atölyesini açmasıyla başladı. Grup, sonraki yıllarda gösterdiği büyük büyümeye rağmen, bugüne kadar müşteri memnuniyetine önem veren bir aile şirketi olmaya devam etmektedir.

Tarihte ilk kez ülkemizde de faaliyet gösteren Swiss Group’un şu anda 22.000’in üzerinde çalışanı olduğu tahmin ediliyor.

Yunan Mercedes-Benz müşterileri, mevcut Yetkili Distribütör & Tamirci sözleşmeleri ve tüm personeli de dahil olmak üzere devredildiği için, bilinen tüm noktalarda aynı mükemmel Mercedes-Benz satış ve teknik servis hizmetinden yararlanmaya devam edecekler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...