Kahveye süt eklenir mi? - Azınlıkça
Yaşam

Kahveye süt eklenir mi?

Yeni araştırmaya göre, süt proteini ve kahve antioksidanları, bağışıklık hücrelerinin iltihapla mücadeledeki etkinliğini ikiye katlıyor.

Enflamasyon, vücudun bakteri ve virüslerden kaynaklanan yaralanma veya enfeksiyona karşı normal koruyucu tepkisidir.

Vücudu dış etkenlere karşı korumak için vücudun lokal ve/veya sistemik bir reaktif mekanizmasıdır.

Vücudu korumak için beyaz kan hücrelerinin mobilizasyonu iltihaplanma ile sonuçlanır.

Enflamasyon akut, yani birkaç dakikadan birkaç güne kadar sınırlı süreli, subakut, birkaç günden 2-6 haftaya kadar süren ve kronik, birkaç aydan yıllara kadar süren olabilir.

Crohn hastalığı, ülseratif kolit ve romatoid artrit gibi otoimmün hastalıkların kronik enflamasyon ile karakterize olduğu belirtilmektedir.

Kahve polifenollerinin süt proteinleri ile anti-enflamatuar etkisini belirlemek için Kopenhag Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, yapay hücreleri iltihaplanmaya maruz bıraktılar.

Hücreler daha sonra iki farklı işleme tabi tutuldu ve kontrol grubu hiçbir tedavi görmedi.

Bir tedavi, farklı dozlarda polifenollerin bir amino asitle (amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır) bir kombinasyonuydu, diğeri ise sadece farklı dozlarda polifenollerden oluşuyordu.

Araştırmacılar, polifenoller ve amino asitlerin kombinasyonu ile tedavi edilen bağışıklık hücrelerinin, iltihaplanma ile mücadelede iki kat daha etkili olduğunu kanıtladı.

Kopenhag Üniversitesi Beslenme Bilimi Bölümü’nden Profesör Marianne Nissen Lund, polifenoller ve amino asitlerin bu özel kombinasyonunun kahveye süt eklendiğinde hızla oluştuğunu gözlemledi.

Vücudumuzun polifenolleri tam olarak emmediği göz önüne alındığında, araştırmacılar emilimlerini optimize etmek için proteinlerle olası kombinasyonları araştırıyorlar.

Dr. Lund, ‘Araştırmada, polifenol amino asitlerle reaksiyona girdiğinde, bağışıklık hücreleri üzerindeki anti-enflamatuar etkisinin maksimuma çıktığını gösterdik’ dedi.

Ancak bunların laboratuvar hücrelerindeki gözlemler olduğu not edilmelidir.

Araştırmacılar, polifenoller ve amino asitlerin kombinasyonunun anti-inflamatuar etkisini ortaya koyabilmek için önce deney hayvanlarında sonra da insanlarda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini açıklıyor.

O zamana kadar kahvenize süt katmak hazımsızlığa neden olduğu için size hitap etmiyorsa, bundan uzak durmaya devam edin.

Sonuçta, araştırmacıların işaret ettiği gibi, anti-inflamatuar kokteyl, örn. protein yemeklerine yoğurt eklenmesi ile de bir çözüm.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Açken Kahve İçmenin Potansiyel Zararları

Günümüzde pek çok kişinin güne başlangıç ritüeli haline gelen kahve, enerji verici ve canlandırıcı etkisiyle bilinir.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Market Raflarında Satılan Süt Çok Pahalı: Para Üreticiye Gitmiyor

Yunanistan Hayvancılık Birliği Başkan Yardımcısı Dimitris Moshos, süpermarket raflarında satılan sütün fiyatıyla üreticilere ödenen fiyat arasındaki büyük farka dikkat çekti.
Devamını oku...
Yaşam

Dünya Kahve Günü: Yunanistan'dan 3 Kahve İlk 10'a Girdi

1 Ekim Dünya Kahve Günü dolayısıyla, yemek kültürü üzerine otorite kabul edilen Taste Atlas, dünyanın en iyi kahvelerini sıralayan bir liste yayımladı.
Devamını oku...