AB yeniden korona önlemlerini masaya yatırıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB yeniden korona önlemlerini masaya yatırıyor

Avrupa Birliği (AB) içinde, Çin’den gelen yolculara kısıtlayıcı önlemler talep eden devletlerin listesi büyüyor.

Tepkiler ve seferberliklerin ardından Pekin’in aşırı kısıtlayıcı tedbirleri gevşetmesi vaka sayılarında artışı beraberinde getirirken AB içindeki endişeleri de artırdı.

Zaten AB içindeki ilk tartışmalar ortak bir karar getirmedi ve bu, Avrupa Birliği’nin liderliğini yeni devralan İsveç başkanlığının hafta içinde yüzleşmek zorunda kalacağı bir sorun.

Ancak üye devletler düzeyinde, Fransa, bugün, İtalya ve İspanya’dan sonra Çinli turistlere koronavirüs testi yapmak için geri kalan AB üyelerinden talepte bulunan üçüncü ülke oldu.

Bugünden itibaren Fransa, Çin’den gelen yolcuların 48 saatten daha kısa bir süre önce yapılmış negatif bir covid testi sunmalarını zorunlu kılacak ve ayrıca varışlarda kontroller yapacak.

Fransa Sağlık Bakanı François Bron, kendisi ve Ulaştırma Bakanı Clement Bonn’un Paris’in Roissy-Charles de Gaulle havaalanındaki yeni prosedürleri denetlerken yaptığı açıklamada, ‘Fransa, bu metodolojinin AB genelinde uygulanması için baskı yapacaktır’ dedi.

Kovid’li Çinli bir gezginin şu anda başka bir AB ülkesine uçabileceği ve akabinde Fransa’ya gelebileceği sorusuna ise Bron ‘İşte bu yüzden daha etkili olmak için (AB çapında) koordinasyona ihtiyacımız var’ dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da her 4 evden 3’ünde çocuk yok

Yunanistan, Avrupa’daki nüfus sorununda başı çekerken, son veriler, ülkede yaşanan “yetersiz nesil” sorununun boyutlarını gözler önüne seriyor.
Devamını oku...